Rusi lansirali RAKETU koja ima domet od 12.000 kilometara! (VIDEO)

Rakete tipa "sinjeva" mogu da nose nuklearne bojeve glave, imaju domet oko 12.000 kilometara

  • 43

Rusija je danas iz Barencovog mora lansirala interkontinentalnu balističku raketu "sinjeva", saopštilo je ministarstvo odbrane.

Pogledajte ISTORIJSKO SLETANJE RAKETE nakon povratka iz SVEMIRA! (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju, raketa je uspešno lansirana sa palube strateške atomske raketne podmornice "Verhoturje“ u Barencovom moru na poligonu "Kuru" na Kamčatki.

Rakete tipa "sinjeva" mogu da nose nuklearne bojeve glave, imaju domet oko 12.000 kilometara, a pocela je da se primenjuje 2007. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    12. decembar 2015 | 20:14

    Zasto jedan dio slavenskog naroda tako bolesno mrzi ruse, germani nikad bolesno ne mrze germane. Vi koji toliko mrzite, dali stoga što ste neobrazovani, prirodno ludi?!?! Vi ne pripadate zapravo nigdje drugdje nego u umobolnicu. Ne pričate, strane jezike, niste nigdje vani živjeli, nemate pripadnike drugih nacija (izuzev bosanskih Turska), Katastrofa. Vi mrzite vlastitu naciju kojoj pripadate, vlastitu familiju. Pa ako mislite da vi osobno možete nešto bolje zašto ne krenete to napraviti. Dali vi shvacate da ako dođe do bilo kakvih svjetskih ratnih problema da je Rusija jedina država na ovom svijetu koja garantirati postojanost slavena a posebno nas balkanskih idiota koji smo sami sebe učinili slabima da nas naši budući neprijatelji lakše pobijede. Rusi se trude da budu neko i nešto, da budu jaki, da mogu izraziti svoje mišljenje, da utiču na stvari, nisu glupi pa da se zanose da će im neko drugi nešto donijet ili pokloniti. Na tom putu su jako uspješni i vojno i ekonomski, nikad nisu bili ovoliko moćni kao danas. Posljednjih 15 godine standard su povećali 15 puta, ne duguju nikom novce već drugi duguju njima. Di je tu problem. A di smo mi svi skupa u toj priči, koliko puta su zemlje bivše Jugoslavije povećale svoj standard, koliko aviona imamo, koliko vrijedi danas naša riječ, ko nas poštuje i cijeni. Mi smo neuspješni, glupi idioti. Danas su nama svi gazde u našim vlastitim kućama. Eto da bog nije napravio budale onda pametni ljudi nebi mogli sprdnju raditi iz njih. Tako da nema nas iz bivše Jugoslavije europski narodi se nebi imali iz koga sprdati. Nemojte sami sebi lagati i oblikovati da su vrijednosti danas drugačije. Život je uvijek bio borba, a pogotovo borba za opstanak. Kad dođe vrijeme (stani -pani) gorko će zaplakati buduće naše slabe generacije. Kroz povijest je uvijek bilo razdoblje i mira i rata.

  • Boris

    13. decembar 2015 | 19:43

    Cisto informativno, za one koje nisu upuceni, od Moskva do Njujorka ima oko 7600 kilometara vazdusnim putem, Moskva - Los Angeles oko 9800km, i Moskva - Tokio oko 7500km. A domet ruske rakete 12 000km

  • Čiča-deda

    12. decembar 2015 | 17:18

    One ne nose božićne poklone,već opomenu i kaznu,pa sada,neka se usijane glave preračunaju,neće biti dobro nikome na planeti-ludilo bi trebalo pod hitno da prestane.Sateran je car do duvara i nema izbora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA