RUSI ŽESTOKO OPTUŽILI TURSKU I SAD: Znali ste da džihadisti švercuju naftu, A ĆUTALI STE!

Ruski izaslanik u UN, Vitalij Čurkin, upozorio je da je ovim potezom prekršena rezolucija UN o finansiranju terorizma

  • 7

I Ankara i Vašington su bili obavezni da obaveste Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) da Islamska država (IS) ilegalno trguje ukradenom naftom, ali nisu to učinili, rekao je ruski izaslanik u UN Vitalij Čurkin, upozorivši da je time prekršena rezolucija UN o finansiranju terorizma.

ISIS OBJAVIO RAT SRBIJI: Džihadisti u jezivoj poruci zapretili čitavom Balkanu!

- Primili smo ozbiljne pritužbe o primeni rezolucije UN - rekao je on agenciji RIA Novosti, a prenosi "Raša tudej" navodeći da je reč o rezoluciji 2199, kojom se zabranjuje finansiranje terorističkih organizacija.

Čurkin je ukazao da su, u skladu sa tom rezolucijom koja je u februaru usvojena na inicijativu Moskve, zemlje obavezne da Savetu bezbednosti pruže informacije o finansiranju terorista, ukoliko imaju takve podatke.

- To znači da su Amerikanci morali da pruže takve informacije, kao i naravno Turska, koja je trebalo da prijavi bilo kakvu ilegalnu trgovinu koja se tamo odvija. A oni to nisu učinili - istakao je Čurkin.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

On je dodao da se trenutno priprema nova rezolucija UN o ilegalnoj trgovini nafte.

- Zajedno sa Amerikancima radimo na nacrtu nove rezolucije kojom se pooštravaju odredbe o toj vrsti izveštavanja. Možda bismo mogli da obavežemo generalnog sekretara da predstavlja redovne izveštaje o tom pitanju, ili će to biti neka vrsta antiterorističkih agencija - objasnio je Čurkin.

On je, takođe, izrazio nadu da će nova rezolucija biti usvojena 17. decembra.

RT podseća da je prošle nedelje rusko Ministarstvo odbrane iznelo dokaze o tome da IS transportuje naftu u Tursku, a da je Vašington saopštio da je, prema njihovim informacijama, reč o beznačajnoj količini nafte, mada je priznao da su neki delovi tursko-sirijske granice i dalje neobezbeđeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    14. decembar 2015 | 11:33

    Zapadno američki cinizam svetskih razmera.

  • Nikolas

    14. decembar 2015 | 13:09

    RAT JE ZA AMERE NAJUNOSNIJI BIZNIS -NEMOGUCE JE DA TO NISTE ZNALI BRACO RUSI-JOS U VJETNAMSKOM RATU POZNATO JE DA SU VJETNAMCIMA PRODAVALI ORUZJE I MUNICIJU DA BI SE RAT PRODUZIO A I TRGOVINA NARKOTICIMA !!!! BIZNIS SE ODVIJAO PREKO KINEZA I NESVRSTANIH!!! BIZNIS NEMA GRANICA!!!!!!DOLAR JE CUDO!!!

  • мали ива

    14. decembar 2015 | 19:30

    Она воли кинту, она воли паре... марке, фунте, доларе... америка гази преко мртвих само да би се зарадио који долар више, увек је тако било и биће.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA