Jovanović: U vladu ne možemo sa naprednjacima, možemo sa DS

Sa SNS -om možemo da se dogovorimo o novom Ustavu Srbije i da učestvujemo u evropskoj orijentaciji zemlje

  • 0

Kandidat Koalicije "Preokret" za predsednika Srbije i lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je večeras u Novom Sadu da ta koalicija ne može da uđe u novu republičku vladu sa Srpskom naprednom strankom, već jedino sa Demokratskom strankom. 

- Ne možemo u vladu sa Nikolićevim naprednjacima. Sa njima možemo da se dogovorimo o novom Ustavu Srbije i da učestvujemo u evropskoj orijentaciji zemlje, čak i kada sumnjamo da li su iskreni ili ne u tome što govore - rekao je Jovanović na završnoj predizbornoj konvenciji "Preokreta", održanoj na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Jovanović je istakao da će, ukoliko na izborima 6. maja dobiju poverenje birača, ta koalicija ući u novu vladu Srbije "jedino sa Demokratskom strankom, ali ne sa onom koja za jednu ruku drži (Milorad, predsednik RS) Dodika a za drugu (Srđan, lider SNP) Milića iz Crne Gore, nego sa onom koja poštuje Novi Sad i Vojvodinu i koja govori o potrebama Vojvodine".

Obraćajući se mnogobrojnim članovima i simpatizertima stranaka koji čine tu koaliciju, lider LDP-a je rekao da građani u Vojvodini plaćaju strašnu cenu dosadašnjih pogrešnih politika i naglasio da "ni jedan problem u Vojvodini neće biti rešen pre nego što Srbija postane normalno i demokratsko društvo".

Jovanović je pozvao građane da, zajedno sa koalicijom "Preokret", urade taj težak i odgovoran posao preobražaja našeg društva i dodao da "kad Srbiju dovedemo u red bićemo u prilici da i Vojvodinu redu privedemo, pre svega, zbog toga što je danas Vojvodina od tog reda razdvojena nesposobnošću i besmislenim kompromisima".

Vreme pred nama je vreme ključnih odluka, kazao je Jovanović i dodao da Vojvodina i Srbija treba da budu sposobne da se suoče sa novim vremenom, da bi nam budućnost bila sigurna i spokojna.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković pozvao je prvo pojedine učesnike mitinga da pogase baklje koje su upalili kada je on počeo da govori i naglasio da, "ako hoćemo u Evropu, mora da bude reda. Nije Evropa mesto nereda nego najvećeg reda".

On je zamolio prisutne da sve svoje rođake, prijatelje, komšije i druge odgovorne i razumne ljude prvo popišu, a onda da im govore da neće biti nade za tu evropsku Srbiju i da će biti "uzaludni ovi izbori i sve priče o Evropi ako koalicija ''Preokret'' ne osvoji najmanje dvocifreni rezultat".

Ta koalicija mora da dobije "snagu lokomotive" koja će čitavu Srbiju povući prema Evropi, rekao je Drašković i dodao da je Srbija evropski uređena država onda ne bi moglo da se desi da u istom danu budu lokalni, gradski, pokrajinski, republički i predsednički izbori.

Na završnoj konvecniji "Preokreta" govorili su i predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać, lider pokreta "Bogata Srbija" Zaharije Trnavčević, predsednik Pokrajinskog odbora LDP-a Dušan Mijić i predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić.

Prisutnima su se obratili i predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić i član Predsedništva SPO-a Milan Ðukić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA