LILLY DROGERIE PRUŽA NOVU ŠANSU ZATVORENICAMA: Kompanija donirala šivaće mašine ženskom KPZ u Požarevcu! (FOTO)

Za najuspešnije polaznice Lilly drogerie obezbediće radno mesto u nekom od svojih objekata koji se nalazi u rodnom gradu svake od njih, u cilju pružanja nove šanse i perspektive

  • 0

Kompanija Lilly drogerie donirala je mašine za šivenje Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, kako bi motivisala žene u toj ustanovi da svojim radom olakšaju svoj put do ponovne integracije u društvo nakon napuštanja Zavoda.

Lilly drogerie ponosni sponzor ženske košarkaške reprezentacije Srbije (FOTO)

Ideja je da zatvorenice, kroz društveno-koristan rad na tim mašinama, naprave što više različitih proizvoda koje će Lilly drogerie dalje prodavati kroz 140 svojih objekata na teritoriji cele zemlje. Prihod od prodaje tih proizvoda doprineće poboljšanju životnih uslova žena u toj ustanovi.

Nova Lilly drogerija i apoteka na Bežanijskoj kosi (FOTO)

- Ponosni smo što su Lilly drogerie pionir u ovoj vrsti socijalne inkluzije i sigurni smo da je ovo samo prvi korak ka dugoročnoj saradnji - rekla je Zvjezdana Lončar, direktorka Apoteke ZU Lilly drogerie.

Foto: Upravnik KPZ za žene Požarevac, drektor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr Milan Stevović, Katarina Lisac, KPZ za žene Požarevac, dr Lavinija Davenport, supruga Sefa delegacije Evropske unije u RS  I Zvjezdana Lončar, direktorka ZU Apoteke Lilly drogerie Foto: Telegraf

Ona je dodala da je velika čast što je za samo šest meseci, proizvedeno 8.500 komada kuhinjskih krpa i kompleta, čijom prodajom je već prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu pet TV uređaja koje smo danas predali Zavodu na korišćenje.

Kako bi dodatno doprinela destgimatizaciji žena koje izdržavaju kazne, kompanija Lilly drogerie organizovaće profesionalnu obuku za sve zatvorenice, kako bi što više njih ovladalo krojačkim zanatom.

Za najuspešnije polaznice Lilly drogerie obezbediće radno mesto u nekom od svojih objekata koji se nalazi u rodnom gradu svake od njih, u cilju pružanja nove šanse i perspektive, kao i da pomogne njihovu što jednostavniju integraciju u društvo nakon odsluženja kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA