SVE BLIŽI RUSIJI: SAD i NATO dogovorili lokaciju antiraketne baze u Rumuniji (VIDEO)

Rusija se usprotivila tom projektu, ali američki i NATO zvaničnici ističu da je uloga štita da zaštiti članice NATO od mogućih napada sa Bliskog Istoka

  • 37

Zvaničnici SAD i NATO su danas odobrili lokaciju antiraketne baze na jugu Rumunije, koja bi trebalo da bude puštena u upotrebu sledeće godine.

RUSKA ZVER I DALJE ČUVA BAZU U SIRIJI: Ovako izgleda brod naoružan ubitačnim raketnim sistemom! (VIDEO)

Rusija se usprotivila tom projektu, ali američki i NATO zvaničnici ističu da je uloga štita da zaštiti članice NATO od mogućih napada sa Bliskog Istoka, prenela je agencija AP.

AMERIKANCI BI BAŠ VOLELI DA IMAJU OVO ORUŽJE: Rusija i Kina razvijaju "robote ubice" koji su opasnost po ceo svet!

U zajedničkom saopštenju koje su danas objavili Rumunija i SAD se navodi da su "vojne komponente antiraketnog odbrambenog sistema" u gradu Deveselu na jugu Rumunije predate američkoj mornarici i Evropskoj komandi američke vojske.

- Ovo nije usmereno protiv Rusije, niti ima kapacitete da ugrozi Rusiju. To smo objasnili Rusiji puno puta - izjavio je američki ambasador u Rumuniji Hans Klem.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    18. decembar 2015 | 17:32

    Sa kim se granici Rusija? Pa sa kim hoce hahaah!

  • snoop dog

    19. decembar 2015 | 09:26

    Sada je momenat da Vlada pozove Ruse da instaliraju 150 Iskandera u Vojvodinu I 150 u okolini Nisa I napravi velike vojne baze po Srbiji, cisto radi odbrane Srbije od napada koji "dolaz" iz Severne Koreje ??

  • Srx Bg

    18. decembar 2015 | 17:01

    Ms jok,vi postavljate baze na granici Rusije iz ciste razonode,ako je tako sto bazu ne postavite u Brazilu ili Argentini?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA