TOP 10 najvećih hitova predizborne kampanje (VIDEO)

U kampanji koja je za nama viđeno je dosta "bisera", Telegraf vam predstavlja najzanimljivije

  • 0

Političku kampanju u Srbiji, pored teških reči, optužbi i uvreda, obeležili su i neki zanimljivi momenti kojima su se služile stranke, ne bi li došle do nekog glasa više.

Telegraf.rs je napravio izbor događaja koji su bili najzanimljiviji i koji su stranke ili pojedince predstavili u nekom drugačijem svetlu.

1. Dragan Marković Palma obećava slonove na konvenciji stranke, čiji je predsednik, u Užicu. Lider Jedinstvene Srbije je na plastičan način objasnio šta želi da uradi nakon što Lozničani glasaju za njega.

2. Podmladak Demokratske stranke iz Prokuplja je u sopstvenoj režiji uradio klip pod nazivom "Oda radosti", kojim su hteli da navedu prednosti koje će Srbija imati od ulaska u EU. Rezultat nije baš ispao kao što su se nadali, ali su posle nekoliko dana postali pravi hit na društvenim mrežama.

3. Barak Obama u predizbornoj kampanji. Liga socijaldemokrata Vojvodine je imala svog aduta u trci za poslaničko mesto, i to ni manje, ni više, nego Baraka Obamu. Ovaj kandidat, čije je pravo ime  Branko Baraksadić, postao je pravi hit u Vojvodini, a ovaj lokalni političar u naselju Manđelos, opštini Sremska Mitrovica, preko noći je postao poznat u celoj zemlji.

4. Neđo Božić kao kandidat za poslanika koalicije okupljene oko SPS-a. Multimedijalni umetnik, biser narodnjačkih televizija, rešio je da se oproba i u političkim vodama. Za tu priliku je urađen i bilbord koji ga reklamira, a na kome se jasno vidi zbog čega  glasači treba da izaberu baš njega.

5.  Duet Ivice Dačića i Ane Bekute. Najuspeliji pevač-političar u ovoj kampanji je sigurno Ivica Dačić, koji je za pogodne prilike kupio čak i mikrofon koji je nosio sa sobom u automobilu kojim je putovao po Srbiji. Briljirao je u Sava Centru, gde se pojavio na koncertu pevačice i otpevao s njom "Kad zamirišu Jorgovani".

6. Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada i kandidat URS-a za gradonačelnika Niša, u selu Donje Vlase “pustio je u rad” most koji ima svega sedam metara, a širok je pet metara! Gradski čelnici Niša potrudili su se da naprave od ovog događaja svečanost, pa su pozvali novinare i svečano presekli vrpcu na ovom velelepnom zdanju.

7. Različak DSS-a. Originalna kampanja ove partije iznedrila je cvet na političkoj sceni Srbije, a političkim protivnicima dala povod za neslane šale na račun slogana, partije i njenog predsednika.

8. Mlađan Dinkić zapevao u finišu kampanje. On se latio mikrofona u Knjaževcu. Zapevao je  hit Dženana Lončarevića “Loša”, “Neko te ima noćas” od Van Goga i “Polomiću čaše od kristala” Miroslava Ilića. Ipak, odlučio je da zapeva i “Miljacku” i udari konkurenciju Ivici Dačiću.

9. Spot Pokret radnika i seljaka sa svojim spotom na pijaci. Neubičajni propagandni klip za jednu koaliciju koja je na poseban način pokušala da se približi biračima koji su nezadovoljni stanjem u zemlji.

10. Tečni sapun u kampanji. Aktivisti Srpske napredne stranke uvrstili su među rekvizite i tečni sapun, koji su delili u centru Beograda. Na sapunu je pisalo "Žutica je bolest prljavih ruku. Srbija bez kriminala, mita i korupcije". Funkcioneri SNS-a su tvrdili da je to primer čiste, a ne prljave kampanje.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA