KATASTROFALAN PROPUST: Policija TRI PUTA puštala NAJTRAŽENIJEG TERORISTU na svetu

Salah Abdeslam, organizator terorističkih napada u Parizu, je i dalje u bekstvu, a francuske vlasti veruju da je on pobegao u Siriju

  • 6
Foto: Tanjug/AP/Police Nationale Foto: Tanjug/AP/Police Nationale

Najtraženijeg evropskog teroristu Salah Abdeslama je policija posle terorističkih napada u Parizu 13. novembra zaustavljala tri puta, ali ga je sva tri puta pustila, izjavio je vozač automobila kojim je Abdeslam pobegao iz Pariza.

NAJTRAŽENIJI TERORISTA BIO BLIZU SRBIJE: Mozak operacije POKOLJA U PARIZU regrutovao izbeglice u Budimpešti!

Abdeslam je i dalje u bekstvu, a francuske vlasti veruju da je on pobegao u Siriju, preneo je sajt RT.

Hamza Atu, Abdeslamov prijatelj iz Belgije, rekao je tužiocima da su njih dvojicu u automobilu zaustavili "ne jednom, nego tri puta" dok su se vozili prema Briselu posle napada u Parizu, objavio je list "Parizjen".

DOLIJALI: Teroristi koji su učestvovali u KRVAVIM NAPADIMA u Parizu uhapšeni u Briselu!

Istražni organi su ranije verovali da je automobil u kojem su se nalazili begunci zaustavljen samo jednom.

Atu, koji je optužen za "pomaganje u terorističkim aktivnostima" zato što je vozio Abdeslama (26) u Belgiju, rekao je vlastima da ih je policajac pri prvom zaustavljanju pitao da li su konzumirali drogu.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Atu je naveo da su on i Mohamed Amri, još jedan Abdeslamov prijatelj iz Belgije, u tom trenutku pušili džoint na prednjem sedištu automobila, dok je Abdeslam sedeo pozadi i nije ništa pričao.

On je dodao i da im je policajac rekao da njihovo konzumiranje opojnih sredstava "nije dobro, ali to nam danas nije prioritet", verovatno misleći na istragu terorističkih napada u Parizu.

Druga dva puta kad ih je zaustavila policija, od begunaca je traženo samo da pokažu lične karte, nakon čega su pušteni da odu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Abdeslam navodno u tim prilikama nije pokušavao da sakrije svoj identitet i policiji je tokom trećeg zaustavljanja dao svoju pravu adresu u briselskom predgrađu Molenbek.

Automobil kojim su putovali begunci je kasnije pronađen napušten u Molenbeku. Atu i Amri su uskoro uhapšeni, dok se za Abdeslamom još traga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gardista

    21. decembar 2015 | 16:00

    Sve to dobro smrdi. Vazno je da ste Rusima zabranili prelet preko EU. Doci ce vam glave vasi prijatelji dzihadisti.

  • SS

    21. decembar 2015 | 15:35

    Da li je to slucajno?

  • vuk

    21. decembar 2015 | 15:49

    Slučajno?! Šta reći? Ima ljudi koji misle da "terorije zavere" su puka fikcija i izmišljotine nekih ljudi, a ovamo sve se "kao slučajno dešava".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA