DA LI JE OVO KRAJ ISLAMSKE DRŽAVE? Uništen centar finansiranja džihadista

Američki predsednik Barak Obama izjavio je 14. decembra da je Amerika intenzivirala vazdušne udare na pozicije ID, a sada su uništili čak 90 odsto naftnih polja džihadista

  • 7

Međunarodna antiteroristička koalicija na čelu sa SAD objavila je da je uništila 90 odsto naftnih kapaciteta Islamske države (IS) na teritoriji Sirije i Iraka, preneo je Sputnjik, pozivajući se na televiziju "El Sumarija".

EVROPA STRAHUJE: Džihadisti ukrali nekoliko desetina hiljada BLANKO PASOŠA!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u četvrtak je usvojio rezoluciju koja obavezuje sve zemlje u svetu da se bore protiv finansijera terorizma.

To uključuje zamrzavanje njihove imovine, zabrane ulaska i tranzita, kao i direktne i indirektne isporuke naoružanja osobama i organizacijama koje se nalaze na spisku sankcija Saveta bezbednosti UN.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je 14. decembra da je Amerika intenzivirala vazdušne udare na pozicije ID.

Ranije je saopšteno da ID godišnje zarađuje oko 900 miliona dolara od prodaje nafte, sakupljanja poreza i oduzimanja imovine.

Koalicija je takođe saopštila da je njena avijacija u nedelju izvela 15 napada protiv IS u Siriji i Iraku, preneo je Rojters.

U 12 napada u Iraku pogođeni su položaji jedinica ID, vozila, skladišta oružja i druge mete. Napadi su izvedeni u vlizini Mosula, Ramadija i Baidžija. U tri napada u Siriji, gađani su položaji ID kod gradova Mara i Ajn Isa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    21. decembar 2015 | 16:30

    Кога ови лажу??

  • Dr. za rock and roll

    21. decembar 2015 | 16:25

    Pre neki dan pisaste da od uzgajanja maka i proizvodnje heroina zaradjuju 500 milijardi godisnje. Ako im ne uniste mak i taj otrov dzaba ovo za naftu.

  • Trig

    21. decembar 2015 | 18:52

    Ma ovi ameri strasni ali samo na "vestima"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA