EPIDEMIJA GLISTA U VRTIĆU: Zaraženo 71 dete i 9 vaspitačica!

- Ukupan broj do sada evidentiranih slučajeva s pozitivnim mikrobiološkim nalazima stolica je 80. Reč je o jednoj vrsti crevnih parazita - Ascaris lumbricoides - navodi se u saopštenju Doma zdravlja u Prijedoru

  • 10

Iz Doma zdravlja u Prijedoru saopšteno je da je u tom gradu proglašena epidemija glista.

OVO JE EPIDEMIJA O KOJOJ ĆUTI CELA SRBIJA: Zaraženo 58 ljudi do sada!

- Ukupan broj do sada evidentiranih slučajeva s pozitivnim mikrobiološkim nalazima stolica je 80. Reč je o jednoj vrsti crevnih parazita - Ascaris lumbricoides - navodi se u saopštenju. Epidemiju je proglasila Higijensko-epidemiološka služba (HES) Doma zdravlja Prijedor.

- HES Doma zdravlja Prijedor je preduzeo potrebne preventivne i protivepidemijske mere. HES nije davao preporuke za primenu terapije, već službeni pedijatar javne ustanove dečiji vrtić "Radost", doktor Andrija Vukotić - navodi se u saopštenju.

U vrtiću "Radost" zbog epidemije glista zatvoreno je više vaspitnih grupa u više objekata.

Na sednici saveta roditelja u ovoj ustanovi, održanoj ove sedmice, rečeno je da je na parazite pozitivno devet vaspitačica i jedna spremačica, što je četvrtina od ukupnog broja vaspitačica u svim objektima.

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    24. decembar 2015 | 15:38

    Au,al je neko dirao i češkao nešto pozadi,pa brljao prljavim prstićima po licu,hrani,ustima...ajd klinci,što ne valja,al te silne vaspitačice,e to tek ne valja...cccccc.

  • VVP

    25. decembar 2015 | 10:26

    Ovo je sramota za Bosnu koja je ipak evropska drzava. Dajte malo bosanci okanite se politike i nacionalizama i pocnite da se bavite obicnim stvarima.Epidemija glista strasno.

  • Dag

    24. decembar 2015 | 20:28

    Nije svaka, glista - ista...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA