Direktor VOA: Na Kosovu moguće nasilje!

U mešovitim sredinama na severu Kosova i oko enklava južno od Ibra primećene su grupe naoružanih Albanaca, upozorava direktor Vojno-obaveštajne agencije

  • 0

Direktor Vojno-obaveštajne agencije Dragan Vladisavljević kaže da aktuelnu situaciju na Kosovu karakteriše međuetnička napetost, zbog čega je povećana mogućnost izbijanja nasilja!

 

Tome su značajno doprinele pretnje "kosovskih vlasti" da će silom sprečiti održavanje izbora Republike Srbije i ukinuti takozvane paralelne srpske institucije, rekao je brigadni general  u razgovoru za "Politiku". Prema njegovim rečima, u mešovitim sredinama na severu Kosova i oko enklava južno od Ibra primećene su grupe naoružanih Albanaca.

 

On je naglasio da su predstavnici NATO-a, reagujući na bezbednosne rizike u pokrajini, odlučili da ojačaju Kfor dodatnim kapacitetima operativne rezerve, kako bi ispunili mandat očuvanja sigurnog i stabilnog okruženja.

 

- Vojnici su raspoređeni u zone gde je najizraženija opasnost od izbijanja međuetničkih sukoba, kao i duž administrativne linije - rekao je general Vladisavljević, i dodao:

 

- Ozbiljnu pretnju bezbednosti predstavlja delovanje religijskih ekstremista koji koriste tešku ekonomsku situaciju, siromaštvo i druge društvene probleme za promovisanje netrpeljivosti prema neistomišljenicima i takozvanim nevernicima - istakao je general Vladisavljević.

 

(I. M. / Izvor: Politika)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA