SREĆAN BOŽIĆ, BRAĆO SUSEDI: Ovako je stara Juga obeležila hrišćanski praznik (FOTO)

- Hršćanin se ne sme ponašati kao da ga se zbivanja u svetu ne tiču. I ovog ćemo se Božića pred jaslicama moliti svako za sebe, za svoju porodicu, za rodbinu, prijatelje i znance, za potrebne, bolesne i starije, za zajedništvo u našoj domovini i za mir u svetu - rekao je zagrebački nadbiskup

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika TT
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ante Kukavica

    27. decembar 2015 | 11:40

    Auuu tumačenja povijesti odnosno istorije svakako za vola ubiti. Čovjek koji iole poznaje historiju mora ostati bez riječi. Baš kao i nekom ustaši iz Oreškovića. A šta ti se čini tko je pobio Oreškoviće, pa i Marka Oreškovića odmah na početku. A bilo bi dobro kad bi pogledao i statistike nakon rata kako je koga sudbina zadesila. Najlakše je uzeti Šematizam Katoličke Crkve gdje je navedeno puno toga točno po popisima. No, za kršćane bi bilo daleko priličnije, da bar od danu za koji je Bog rekao i Anđeli pjevali: "Slava na visinama Bogu i na zemlji mir ljudima ..." neki izgleda ni jedan dan ne mogu misliti po Božju. Eto, ja bih ipak svim kršćanima koji slave Božić i po starom kalendaru: Na dobro Vam došao Božić, Božji Mladenac da Vas zateče u molitvi i raspjevane njemu na slavu, da se svi možemo radovati jer, eto, Ljubav nas Božja na ljubav poziva", da zavlada zajedništvo radi Dara nebeskoga. Svima koji slave našega Gospodina, pa makar to bilo i u osmom mjesecu neka im je na dobro došao. S dubokim postovanjem svima koji upiru pogled u našeg Gospodina i Učitelja. Amen - Tako je. Amen dico vobis!

  • Dobro

    26. decembar 2015 | 22:55

    A gde je Irinej Bački? Trebao bi biti u prvom redu na misi, kao pravi katolik.

  • Раднаскела

    26. decembar 2015 | 22:16

    Ако је Ватикан у праву у вези било чега, то је календар ! Требале би СВЕ хришћанске цркве да изједначе празнике и календаре, мало би се ублажио раскол. Овако, из чистог ината, славимо празнике по погрешном календару. Хришћанству је потребно јединство више него икада !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA