OVO SU SVI UHAPŠENI: U ISTORIJSKOJ akciji srpske policije pali ministri, biznismeni, političari... (VIDEO) (FOTO)

Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare otkrio incijale uhapšenih, kao i njihove funkcije, a Telegraf otkriva neka "krupna" imena koja se kriju iza inicijala

U akciji MUP-a uhapšeno je 79 lica koja su budžet Srbije oštetila za 100 miliona evra. Među uhapšenima su i "krupne ribe", bivši ministri, predsednici opština, biznismeni, kao i bivša direktorka za borbu protiv korupcije. Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare otkrio incijale uhapšenih, kao i njihove funkcije, a Telegraf otkriva neka "krupna" imena koja se kriju iza inicijala.

ŠTETA 100 MILIONA EVRA: U akciji protiv KORUPCIJE uhapšeno 79 OSOBA, među kojima je i 7 bivših ministara!

Među uhapšenima su: Slobodan Milosavljević, bivši ministar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dušan Protić, bivši pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dobrivoje Sudžum, bivši pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Zorana Marković, bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Zoran Radoman, bivši direktor Regionalnog centra Novi Sad poreske uprave, a sadašnji pokrajinski sekretar za finansije, M.I. bivši zamenik direktora Republičke direkcije za imovinu, Nenad Komatina, bivši sekretar Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, Dejan Čokić bivši predsednik opštine Mladenovac...

Foto: Tanjug/Nenad Milošević, serbian-business-club.co.rs Foto: Tanjug/Nenad Milošević, serbian-business-club.co.rs

Potom, među uhapšenima su i Milenka Jezdimirović, bivša direktorka kompanije "Dunav osiguranje", I.F. bivši predsednik opštine Ada, B.Z. sadašnji predsednik opštine Ada, J.Đ. u svojstvu nominalnog kupca 70 odsto društvenog kapitala TP Banovo Brdo, P.F. u svojstvu predsednika skuštine TP Banovo Brdo, direktora Delta brokera i ovlašćenog predstavnika i pregovarača u ime Delta holdinga, Radmila Spasić, direktorka Centra za akviziciju u okviru privrednog društva Delta M, predsednica "UO Delta investment Beograd", Z.J. bivši direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, M.L. bivši direktor SRC Pionirski grad, M.G. bivši zamenik direktora HIP-Azotara Pančevo, Zoran Šćepanović, bivši vlasnik i direktor privrednog društva Maksin Coj i predsednik UO fudbalskog kluba Vojvodina, Željko Žunić, direktor i vlasnik privrednog društva "Beohemija", A.S. šef kancelarijske kontrole Poreske uprave Paraćin, M.M. tržišni inspektor odeljenja tržišne inspekcije u Sremskoj Mitrovici, a krivičnom prijavom obuhvaćen je i R.V. iz Novog Sada, privremeni zastupnik kapitala HIP-Azotara Pančevo, koji se trenutno nalazi na izvršenju kazne zbog drugih krivičnih dela, kao i predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović...

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

UHAPŠENI: Bivši ministar Slobodan Milosavljević i vlasnik Beohemije Željko Žunić iza rešetaka!

- Javnost može da očekuje da policija nastavi intenzivno da radi na rasvetljavanju slučajeva i neće dozvoliti da se bilo ko izvuče - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najveći deo tereta podnele su kriminialistička policija i beogradska policija, a sa tužilaštvom se intenzivno radilo na rasvetljavanju tih slučajeva u prethodnim mesecima, dodao je ministar. Istrage su vođene u različitim periodima, ali finalizacija je obavljena poslednjih godinu dana.

- U poslednjih godinu dana smo za sva dela prikupljali finalne dokaze i najveći deo posla je tada urađen - rekao je ministar.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    26. decembar 2015 | 13:02

    DOKAZATI,I ODUZETI IM SVU IMOVINU.

  • travka

    26. decembar 2015 | 13:41

    Treba javno svakome ime i prezime da narod zna kosu lopovi pa onda u ćorku po 20. godina

  • Cile

    26. decembar 2015 | 13:10

    Ako je ovo stvarno urađeno onda kapa dole za MUP. Krenuli su i svaka čast. Prvo Vučić a onda Stefanović. Ovo je bilo nezamislivo u vreme DS-a i njihove bratije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA