ANITI HERCEG POZLILO PROŠLE GODINE, OD TADA JE NEPOKRETNA: Strašna sudbina zadesila mladu devojku (FOTO)

- U poslednje vreme se povukla, pada u emocionalne krize i često joj sa lica brišem suze. Znam da sve čuje i razume. Ja sam joj majka, negovateljica, prijateljica - kaže Verica, koja nepokretnu ćerku hrani na sondu

  • 3
Foto: Facebook/Pomoc Aniti Herceg Foto: Facebook/Pomoc Aniti Herceg

Anita Herceg (27) iz Slavonskog Broda je devojka koja je bila zdrava, nasmejana i normalna sve dok joj nije naprasno pozlilo za vreme božićnog ručka prošle godine. Od tada više ne diše.

(VIDEO) MISTERIJA SRBINA KOJI SE 15 GODINA KRIJE U ČEŠKOJ ŠUMI: Ne priča ni sa kim, našli smo ga u mraku raspale kuće

Ona je pala u krilo bratu Mirku (26) koji je u prvi mah mislio da se šali, ali su videli da je stvar ozbiljna kada je telo počelo da joj se grči. Njena sestra Melita (28) je reagovala brzo i uspela da reanimira Anitu, međutim, ona je bila 20 minuta bez pulsa, što je ostavilo teške posledice na nju. 

Danas o Aniti brine majka Verica (53) u iznajmljenom stanu u Slavonskom Brodu.

- Moja je Anita pala s nekadašnjih 65 na samo tridesetak kilograma. Njeno mlado telo je jako propalo. Dok je ležala dva meseca na Odeljenju za intenzivnu negu u Opštoj bolnici "Doktor Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, dobila je dekubituse, kojih ne možemo da se rešimo. Ima otvorene rane, pa je primorana da leži uvek u istom položaju. Čula sam da se to može rešiti u jednoj bolnici u Austriji, ali cena lečenja je 50.000 evra, kojih ja nemam - priča Verica, i dodaje kako je moguće da bi se to moglo sanirati i na Balkanu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ona moli da joj se jave svi oni koji su u porodici imali takvih slučajeva i pomognu sa nekim savetom.

- U poslednje vreme se povukla, pada u emocionalne krize i često joj sa lica brišem suze. Znam da sve čuje i razume. Ja sam joj majka, negovateljica, prijateljica - kaže Verica, koja nepokretnu ćerku hrani na sondu.

Ona kaže kako su svi na rubu snaga jer su porodična penzija od pokojnog supruga i njena invalidska jedva dovoljne za režije. Lekove dobrim delom moraju da kupju.

- Tužno je što vam se ceo svet sruši za samo nekoliko sekundi - neutešna je Verica.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Analizama je utvrđeno da je mojoj Anti "podivljala" štitna želzda, koja je dovela do zastoja srca. Pre toga ona mi se žalila da je preumorna, ali sam mislila da je sve od posla koji je radila - zaključila je majka.

Ukoliko imate mogućnosti da pomognete Aniti, to možete uraditi uplatom finansijskih sredstava na sledeće račune:

Račun za uplatu je u PBZ-u na ime Mirko Herceg, IBAN HR3323400093219686685, SWIFT PBZGHR2X s naznakom Pomoć za Anitu.

Još fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    30. decembar 2015 | 13:32

    Strasno je kada roditelj gleda muke svoga deteta. Draga gospodjo, za rane od lezanja i bilo kakve meleme, obratite se kaludjericama u manastiru Draca, kod Kragujevca. Mislim da ih mozete naci i na sajtu. Zelim Vam da imate dovoljno snage da se borite za svoje dete. Nadam se da sam Vam bar malo pomogla.

  • Leka

    30. decembar 2015 | 13:21

    Sto ne otvorite paypal racun tako bi mnogi drugi i ja mogli lakse da pomognemo

  • liz

    30. decembar 2015 | 21:33

    Bas mi je zao devojke,tako je mlada i lepa! A njenoj majci bi preporucila Rusku kremu koja se kupuje u apoteci i zove se PRVAJA POMOC! Koristila sam je po preporuci od jedne med.sestre za mog oca i mogu reci da je bas efikasna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA