AUSTRALIJA PLANIRA GENOCID NAD MAČKAMA: Ubiće čak 2 miliona ovih životinja

Ljubiteljima mačka ovaj zakon se nije svideo. Oni smatraju da su prava životinja narušena i da je ovo neka vrsta GENOCIDA

  • 3

Vlasti u Australiji planiraju da ubiju dva miliona divljih mačaka jer ih smatraju pretnjom za ostale vrste životinja koje su na pragu istrebljenja. 

"OVAJ PAS JE UNAKAŽEN DOK JE SPASAVAO DECU IZ POŽARA": Ovo je najveća prevara na internetu! (FOTO)

Vlada Australije odgovorno tvrdi da su mačke krive za izumiranje najmanje 27 vrsta autohtonih sisara i da prete stotinama malih životnja kao što su ptice i gmizavci.

Takođe, vlasti su objavile uznemirujući podatak - u Australiji postoji oko 20 miliona divljih mačaka od kojih svaka, dnevno, ubije po 5 drugih životinja.

Međutim, ljubiteljima mačka ovaj zakon se nije svideo. Oni smatraju da su prava životinja, u ovom slučaju mačaka, narušena i da je ovo neka vrsta GENOCIDA.

Borci za prava mačaka su predložili da se Australija protiv izumiranja životinja bori sterilizacijom, ali se vlastima u Australiji ovaj plan ne sviđa jer su ubeđeni da to ne doprinosi smanjenju nanošenja štete drugim životinjama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    31. decembar 2015 | 11:42

    Neka ih posalju u Srbiju. MI ovde primamo sve i svasta, pa valjda mozemo i te macke. Gde ima za 7 miliona, bice i za 2 miliona. Pravda za macke!

  • Ina

    31. decembar 2015 | 12:12

    Zelim im mnogo miseva i pacova! Macke istrebljuju druge zivotinje... pa to je bar prirodna selekcija, a ne ovako da covek odlucuje koga ce ubiti!

  • Brale

    2. januar 2016 | 07:54

    Ne tako davno Kinezi su istrebili ptice da i nebi kljucale zrna sa polja. Godinu posle namnozilo se toliko insekata koji su poljima naneli još veću štetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA