OVAJ SRBIN JE TOTALNI HIT: Da li je ovo NAJJAČA ČESTITKA NOVE GODINE ikada? (FOTO)

- Prvih godina sugrađani su me gledali kao čudaka, ali poslednjih dobijam sve više pristalica koji siđu do reke kako bi ispratili moju akciju - kaže Božin Jovanović iz Prokuplja

  • 13

Božin Jovanović  iz Prokuplja, već 31 godinu zaredom, svakog 1. januara svojim sugrađanima Novu godinu čestita veslajući kajak na reci Toplici. Njegovu nameru da to, tradicionalno učini svake godine, ne mogu da obeshrabre čak ni plićaci i hladnoća.

Tako je i danas veslao oko 2.000 metara po Toplici, u centru Prokuplja. Tu neobičnu tradiciju, koja okupi mnogo posmatrača, upotpuni i transparentom na kojem piše: "Srećna Nova godina“ .

U Novogodišnjoj noći poslato 25 MILIONA SMS PORUKA, čak 800.000 u inostranstvo!

Jovanović za Telegraf kaže da se na ovaj korak odlučio pre 31 godinu, jer je želeo da prvi dan u novoj godini zauvek obeleži.

–  Prvih godina sugrađani su me gledali kao čudaka, ali poslednjih godina dobijam sve više pristalica koji siđu do reke kako bi ispratili moju akciju. A, krajem decembra nema dana da me poznanici i sugrađani, kada me sretnu na ulici, ne pitaju da li ću i ovog 1. januara da vozim kajak. I tako, sve i da sam hteo, kako ih ne bih razočarao, nisam prestajao - kaže nam on nakon tradicionalne vožnje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

ELENA I VUK SU STIGLI NA SVET MINUT POSLE PONOĆI: Srećne mame dobile po 300.000 dinara! (FOTO)

Kroz smeh dodaje da svaka zemlja ima svoju tradiciju tokom novogodišnjih praznika i da svi svetski gradovi na specifične načine proslave praznike, pa je red da i Prokuplje ima neku zanimljivost.

Ima u toj mojoj vožnji i malo sujeverja. Ubeđen sam da da mi ta vožnja donosi sreću, pa neću da je prekidam. Neka i svima vama, kao i meni sve ide kao po vodi, glatko i bistro - poslao je ovom prilikom poruku Božin Jovanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

CELO SELO SLAVI SVETOG NIKOLU: Šta mislite, ko kod koga ovde ide U GOSTE? (FOTO)

Za njega vožnja kajakom nije ništa neuobičajno, jer je celog života sportista - tonoteniserski as, a poslednjih godina i sudija u ovom sportu.

A za sve njegove verne posmatrače, kao i svake godine, na stolu kraj starta su đakonije i neizostavni šampanjac koji otvori kada završi vožnju.

Postoji li i u vašem kraju neka ovakva akcija? Otkrijte nam je u komentarima.

(B. R. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA