ISUS I MUHAMED SU BILI KOMUNISTI: Muftija Muhamed Jusufspahić otvorio dušu!

Moramo da se trudimo da reči komunizam, socijalizam, očistimo od ateizma, jer je đavolja rabota da kapitalizmu pripišemo teizam, a komunizmu ateizam. Isus i Muhamed nisu bili kapitalisti nego komunisti, socijalisti, voleli su i radili za jednakost među ljudima u svakom pogledu

  • 23

Beograđanin, muftija, a sada i diplomata Muhamed Jusufspahić, pred odlazak u Saudijsku Arabiju za ambasadora, kaže da Isus i Muhamed nisu bili kapitalisti nego komunisti, socijalisti, koji su voleli i radili za jednakost među ljudima u svakom pogledu.

U intervjuu za Sputnjik, Jusufspahić podrobno objašnjava zašto je nedavno podelio na društvenim mrežama snimak na kome su iz vazduha snimljeni vernici koji idu na prvu službe u jednu od najvećih džamija, i šta je time hteo da poruči:

Sastali se Siniša Mali i Muhamed Jusufspahić, islamska zajednica dobija podršku Beograda!

- Rusi Srbima mogu da budu uzor u svemu, pa i u tome. Tim pre što su zajedno prošli iskušenje ateizma. Moramo da se trudimo da reči komunizam, socijalizam, očistimo od ateizma, jer je đavolja rabota da kapitalizmu pripišemo teizam, a komunizmu ateizam. Isus i Muhamed nisu bili kapitalisti nego komunisti, socijalisti, voleli su i radili za jednakost među ljudima u svakom pogledu. Istorijska je činjenica da smo zajedno prošli, i oni tamo u SSSR-u i mi ovde u Jugoslaviji, kroz taj ateizam.

MUFTIJA: Šljam bi da mi ogadi Alaha

Legionar Longin probada Isusa Hrista tokom raspeća. Foto: Wikipedia Commons/Eloquence Legionar Longin probada Isusa Hrista tokom raspeća. Foto: Wikipedia Commons/Eloquence

Na pitanje kako je razumeo poziv Vlade da budete ambasador u Saudijskoj Arabiji kaže.

- Jedan od prinčeva, sin kralja Saudijske Arabije, nedavno je bio ovde, ime mu je Sultan, to inače znači moć, pa bih ga preveo kao "omoćeni“ ili "opunomoćeni“. Domaćin mu je bio ministar Rasim Ljajić. Tu zaista postoji dobra volja, lično njegova, da se neke stvari pokrenu, posebno u domenu turizma. Turizam bi trebalo da bude prva vest o nama tamo. To je dobra vest i za muslimane ovde. Prema Kabi u Meki se okreću svi muslimani, pa i muslimani Srbije, i tamo odlazimo na hodočašće, na hadž, tako da i naša zajednica može da očekuje korist od ove saradnje - rekao je Jusufspahić.

(Telegraf. rs / Izvor: Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ISTINA!

    5. januar 2016 | 16:34

    ako realno razmislite covek je u pravu. Komunisti su po svom ponasanju bili mnogo blizi idejama hriscanstva, propovedali su jednakost, zajednistvo, deljenje... U nasem detinjstvu u skolama su deca bila neuporedivo "jednakija nego danas, neuporedivo A sada, ovi koji se najvise druze sa popovima su jos veci lopovi od njih samih. Pogledajte ko donira i gradi crkve - tajkuni, novcem otetim od drzavnih fabrika. Pogledajte kako zive svestenici, cak i u selima, o prestolonasledniku i njegovima da i ne govorim. To su cinjenice...

  • JEZA

    5. januar 2016 | 13:31

    Koliko pametan covek..

  • Nikolas

    5. januar 2016 | 14:05

    DA SU BILI KOMUNISTI ONI BI BILI SAHRANJENI U KUCAMA CVECA A DECA BI IM BILI TAJKUNI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA