POPLAVE NA KOSOVU: Ugroženi ljudski životi, blokirani putevi

Na sporednim putevima, koji vode ka Kišnoj Reci, kiša je blokirala veliki broj vozila, slično je i u opštinama Štimlje, Suva Reka i Prizren

  • 20

Obilne padavine izazvale su poplave u mnogim delovima Kosova, a osim velikih šteta na stambenim objektima, kiša je blokirala puteve i ugrozila ljudske živote.

Mediji u Prištini javljaju da je na sporednim putevima, koji vode ka Kišnoj Reci, kiša blokirala veliki broj vozila. Slično stanje je i u opštinama Štimlje, Suva Reka i Prizren.

U POLOVINI SRBIJE BLAGA ZIMA, U DRUGOJ POLOVINI SNEŽNE OLUJE: Meteorolozi kažu da postoji i opasnost od POPLAVA! (FOTO)

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga je, tim povodom, razgovarala sa predsednicima opština koje su pogođene posledicama obilnih padavina.

Razgovarala sam sa Mimozom Kusari-Ljiljom, Sokoljom Bašotom, Imri Ahmetijem, Ragipom Begajem, Salji Aslanajem i Naimom Ismajljijem, gradonačelnicima Ðakovice, Kline, Lipljana, Mališeva, Suve Reke i Štimlja kako bih se informisala o stanju na terenu, o šteti koju su poplave nanele i do sada preduzetim merama - napisala je Jahjaga na svom Fejsbuk profilu.

SNEŽNA OLUJA TUTNJI KA BALKANU: U Hrvatskoj se očekuje ledeni haos, da li će nevreme doći u Srbiju?

Na teren su izašli vatrogasci i Kosovska policija. Predstavnici opština navode da su hitne službe na terenu i da su spremne da intervenišu.

(Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antiglobalistkinja

    7. januar 2016 | 00:39

    A smejali su se srbima na portalima kad je bila poplava,eto...Bog mozda zakasni ali ne zaboravi

  • Domoljub!

    6. januar 2016 | 23:58

    Svi na Kosovo da pomognemo ugroženima i da tamo ostanemo da ih uvedemo u evropu. Jasno! Pokažimo dobru dušu! Nemoj posle neko opet da mo beži sa Kosova! Juriš na radne pobede!

  • VELIKA je SRBIJA

    7. januar 2016 | 09:40

    Само нека пада киша, и нека вода расте... Све до 4. спрата зграде у центру приштине..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA