SNEŽNA OLUJA TUTNJI KA BALKANU: U Hrvatskoj se očekuje ledeni haos, da li će nevreme doći u Srbiju?

Temperature će biti ispod nule, a u nedelju se očekuje i kiša koja će se lediti pri tlu

  • 46

U Hrvatskoj se danas očekuju obilne snežne padavine i u nižim predelima a samim tim i temperature će biti izuzetno niske. Stvoriće se i snežni pokrivač debljine od pet do dvadeset centimetara, a u višim predelima biće ga i više. Nanosi hadnog vazduha i snega okovaće Balkan, pa će nevreme, praćeno snegom i ledenom kišom dotunjati i do Srbije.

U Srbiji, prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u nedelju će biti oblačno sa snegom, ujutro i pre podne ponegde još s kišom i ledenom kišom. Više padavina biće u južnim i centralnim krajevima.

U košavskom području i planinskim predelima jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno olujni. Stvaranje snežnog pokrivača, u planinskim predelima sa snežnim nanosima, a više o vremenu u našoj zemlji možete pročitati OVDE.

Što se tiče Hrvatske, na Jadranu će biti kiše najpre u severnom delu, potom i u Dalmaciji, češća i izraženija bitće na kraju dana. Vetar slab do umeren severoistočni, u Slavoniji istočni, a na Jadranu će zbiti umereno do jako vetrovito.

Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 stepena na kopnu i od 7 do 12 stepeni na obali i ostrvima, saopštili su iz hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na kopnu povremeno sneg, obilniji u gorskim predelima. Očekuje se stvaranje snežnog pokrivača debljine od 5 do 20 cm, u gorju i većeg. Padavina će biti više u noći i ujutro, a poslepodne i uveče očekuje se postepeni prestanak i sa zapada delimično razvedravanje.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Duvaće većinom umeren severoistočni, u Slavoniji i istočni vetar, a na Jadranu će jako i olujno jugo na severnom i srednjem delu postepeno okrenuti na buru.

Najniža temperatura vazduha između -6 i -1, na Jadranu od 1 do 6, a najviša od -2 do 1 na kopnu te od 7 do 12 stepeni na moru.

Kakvo nas vreme očekuje u Srbiji danas i sutra i kad će biti sneg kod nas možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA