SRBI SU U 2015. GODINI POJELI 20.000 TONA OTPADA! Najlošije meso jelo se u jeftinim kobasicama, pljeskavicama, paštetama...

Svaki stanovnik u Srbiji u proseku je 2015. godine pojeo tri kilograma najlošijeg pilećeg i svinjskog mesa kroz razne parizere, pljeskavice, kobasice, paštete i viršle

  • 15

Svaki stanovnik u Srbiji u proseku je 2015. godine pojeo tri kilograma najlošijeg pilećeg i svinjskog mesa kroz razne parizere, pljeskavice, kobasice, paštete i viršle, a u ovoj godini to ne bi trebalo da se događa jer je Uprava za veterinu od 1. januara promenila propise da bi smanjila uvoz najlošijeg mesa.

ZABRANJEN UVOZ NAJLOŠIJEG MESA: Koristilo se za jeftine viršle, kobasice, parizere...

Prema računici ekonomiste Dragovana Milićevića, koju prenose beogradski mediji od oktobra 2014. godine do septembra 2015. godine Srbija je uvezla 4,9 miliona kilograma pilećih otpadaka i 14,6 miliona kilograma svinjskih otpadaka, što je ukupno skoro 20 miliona kilograma.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

60 dinara iznosi cena po kilogramu uvoznog najlošijeg pilećeg mesa, a 200 dinara svinjskog mesa.

Do 1. januara 2016. godine prema Pravilniku o kvalitetu usitnjenog mesa, poluproizvoda i proizvoda u mehanički odvojenom mesu moglo je da bude najviše 150 miligrama kalcijuma na 100 grama mesa, a od ove godine najviše može da bude 100 miligrama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    8. januar 2016 | 10:43

    Zašto ne objavite ko je to uvezao? Raskrinkajte te tajkune klanične industrije da ljudi više ne kupuju kod njih. Posebna kobasica 159 din/kg. Mogu misliti šta je unutra.

  • Dule

    8. januar 2016 | 09:10

    Prijatno

  • Paralelni univerzum

    8. januar 2016 | 10:43

    40din/kg najlosijeg pilećeg mesa. Kupujem za psa. A nikakve razlike nema sa onim što i mi jedemo u viršlama i paštetama. Jedino sto je sitnije samleveno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA