RUSI BOMBARDOVALI ŠKOLU U SIRIJI: Najmanje osmoro dece poginulo!

U napadu na školu u Andžaru, gradu na severu Sirije, povređeno je najmanje 20 ljudi, među kojima ima i dece

  • 12

Najmanje osmoro dece i njihov učitelj su poginuli u ruskom vazdušnom napadu na školu u sirijskoj provinciji Alepo, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

RUSI UOČILI 12.000 NAFTNIH CISTERNI NA TURSKO-IRAČKOJ GRANICI: Avioni uništili 2.000 tankera dosad, šta tek sledi? (VIDEO)

U saopštenju se navodi da je u napadu na školu u Andžaru, gradu na severu Sirije, takođe povređeno najmanje 20 ljudi, među kojima ima i dece, prenela je agencija AFP.

Troje dece je poginulo od raketa koje su ispalili pobunjenici, protivnici sirijskog predsednika Bašara al-Asada, na Ašrafije, četvrt na severu grada Alepa, pod vladinim nadzorom.

Opservatorija navodi da se u Alepu od sinoć odvijaju žestoki sukobi između vladinih i pobunjeničkih snaga, kao i intenzivni vazdušni udari.

Rusija je pokrenula udare iz vazduha u Siriji krajem septembra, čije su mete položaji Islamske države i "drugih terorista", kako je saopštila zvanična Moskva, ali su, prema podacima Opservatorije, trećina poginulih u tim napadima bili civili.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    11. januar 2016 | 14:25

    Sto ta ista opservatorija ne objavi da je u toj skoli bila bolnica isisa a da su deca bila paravn

  • Gekke Joopi

    11. januar 2016 | 22:22

    Ma atomsku na London Putine!!!

  • Ица ЦЗВ

    11. januar 2016 | 19:13

    Чим се проверено- подмукло огласи *поткровље из Лондона* ,будите сигурни да им Руси померају мозак и да им кваре покварено- похлепни сценарио и посао. То су исти они (сераторија) - који потону у средиште Земље ,кад *НАТО* снаге погоде болницу - и нема ни трага ни гласа од истих три месеца након тога.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA