MISTERIJA AZILANTA U CRNOJ GORI: Ima poverljive informacije, lažan pasoš, i kaže da ga jure ISIS i Al Kaida

Tokom dosadašnjeg sudskog postupka došlo se do oprečnih informacija da je u stvari poreklom iz Turske, te da ima drugo ime i prezime pod kojim se predstavljao

  • 1

Sirijac Ali Ilhan Ismail (55), koji je letos uhapšen na tivatskom aerodromu, nakon što je prilikom redovne kontrole utvrđeno da ima lažni pasoš, na suđenju je zatražio azil i izbeglički status, pišu podgoričke "Dnevne novine".

KAO U FILMU TERMINAL: Porodica izbeglica zarobljena na aerodromu u Moskvi više od 2 meseca!

Po struci inženjer, ovaj Sirijac je, kako se navodi, i dalje nepoznanica nadležnim organima, koji pokušavaju zvanično da utvrde njegov identitet.

Najnovije provere idu preko turske ambasade u Podgorici, kojima se obratila sudija Momirka Marović sa namerom da se utvrdi njegov pravi identitet.

Sudija Marović je juče obavestila Ismaila da je od amabasade dobila odgovor u kojem traže da im se dostave svi njegovi dokumenti iz spisa predmeta, kako bi izvršili detaljne provere.

Foto: Wikipedia/Rasho~commonswiki Foto: Wikipedia/Rasho~commonswiki

Ismail je ranije izneo, kako je kazao, za njega bitne informacije koje bi mogle biti važne i za Crnu Goru, da navodno ISIS namerava da otme neke Crnogorce, te da im je plan da nakon njihove otmice zauzvrat zatraže njegovo izručenje.

Njegov identitet se i dalje proverava preko Interpola, a do sada provere nisu dale konkretne rezultate.

Tokom dosadašnjeg sudskog postupka došlo se do oprečnih informacija da je u stvari poreklom iz Turske, te da ima drugo ime i prezime pod kojim se predstavljao, a utvrđeno je da je često menjao slike na ličnim dokumentima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Međutim, Ali Ilhan Ismail ima objašnjenje za cilu situaciju, i tvrdi da ga traže Al Kaida i ISIS koji su mu, kako je rekao, ubili celu porodicu.

Nepoznanica je i to kako je uopšte uspeo da dođe do Crne Gore sa lažnim dokumentima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA