DEČAK JE U ŠKOLI PREŽIVEO STRAVIČNO MUČENJE: A onda je objavljen snimak od kog strepi Balkan (VIDEO)

- Nemojte ostati slepi i gluvi pred ovim opominjućim tragičnim događajima, koji se možda danas dešavaju u svakoj školi na Balkanu - piše u komentaru ispod videa

  • 33

Vršnjačko nasilje je tema o kojoj se dugo ćutalo i rešenja su podrazumevana i zaobilažena sve dok Balkan nisu pogodile velike tragedije u kojima su život izgubila dva dečaka. Aleksa Janković i Mahir Rakovac su žrtve vršnjačkog nasilja čiji su se mladi životi tragično okončali, ali je ostao odjek njihovih roditelja i prijatelja koji žele da poruče drugima da budu oprezni i da ne žmure pred problemom jer se nešto slično tome može dogoditi i njima i njihovoj deci.

ZBOG PRIČE O ALEKSI NASILNIK SE POKAJAO: Neverovatna ispovest oca dečaka koji se UBIO JER SU GA MALTRETIRALI u školi (VIDEO)

Osim što su roditelji ovih dečaka odlučili da javnosti otkriju detalje iz svojih života i patnje, želeći da utiču na to da se oavkve tragedije više nikad ne ponove, na internetu su se pojavili i edukativni snimci koje bi trebalo da pogledaju kako deca i njihovi roditelji, tako i sve nadležne institucije.

Dečak (14) se ubio nakon što su ga vršnjaci SILOVALI oklagijom! Jeziv zločin potresao Balkan! (VIDEO)

Tako je na Jutjub kanalu Udruženja za kuturnu i medijsku dekontaminaciju Sarajevo objavljen kratak film "Vršnjačko nasilje: šta je i kako se boriti protiv  njega".

Znate li zašto morate da podržite ALEKSIN ZAKON? Jer, Aleksa je i vaše dete!

- Ovaj video je apel za sve roditelje, za sve zakonske i prosvetne institucije, da ne dozvole više ni u jednoj školi, da se više nijednom detetu ne dogodi ovakvo zlostavljanje. Nemojte ostati slepi i gluvi pred ovim opominjućim tragičnim događajima, koji se možda danas dešavaju u svakoj školi na Balkanu - piše u komentaru ispod videa.

SILOVALI SU JOJ SINA OKLAGIJOM: Stravična ispovest majke dečaka (14) koji je izvršio samoubistvo zbog vršnjačkog nasilja (VIDEO)

Dečiji kreativni centar Brčko je na svom kanalu objavio isti snimak u cilju podizanja svesti o ovom problemu, koji se nastavlja na kratki edukativni video "Stvarnost" koji predstavlja film protiv matretiranja. Na njemu je prikazana frustracija sa kojom se žrtve ovog nasilja svakog dana suočavaju, uključujući uticaj vršnjaka, nastavnika i porodice u celom problemu.

Da podsetimo, Aleksa Janković se ubio 10. maja 2011. godine skokom sa trećeg sprata. U školi “Sreten Mladenović Mika” zlostavljan je od svojih vršnjaka toliko da je dobio potres mozga i završio sa longetom. Za osam meseci tukli su ga osam puta, vređali, jurili, pretili.

Pre mesec dana Mahir Rakovac (14), koji je pohađao Internacionalnu školu na Ilidži i bio žrtva zlostavljanja ostalih učenika te škole kako tvrde njegovi roditelji, izvršio je samoubistvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veki

    15. januar 2016 | 22:31

    Samo teorija, a u skolama niko ne brine o deci. Ja radim u jednoj skoli i vidim kako tkz, dame, i, gospoda,od prosvetnih radnika, nezadovoljni svojim statusom diplomatski okrecu glavu od ovakvih problema, prave se da nista ne vide. Najoštrija kazna je da ih posalju kod skolskog psiholog, koji uglavnom ne služi nicemu, da ih opomene da to vise ne rade, na sta se deca ismejavaju. A deca sve gora, svaki dan povredjuju jedni druge, lome skolsku imovinu koja ja vec i ovako bedna. Strasno, samo tupe deci a ne preduzima niko nista,. Jos ako je, neciji, sin jos ga i zastite. Nema od ovih filmica nikakve vajde!

  • Čiča-deda

    16. januar 2016 | 00:52

    Kako se boriti protiv toga.Tom istom oklagijom pravo u mozak,jer prevaspitanje je gotovo uvek nemoguće,a i previše košta

  • Rade

    16. januar 2016 | 00:28

    Oko za oko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA