ČEKAJU NAS NAGLE PROMENE VREMENA: U sedam dana sneg, kiša, otopljenje, vetrovi...

Do kraja nedelje će biti promenljivo oblačno i u većini mesta suvo, u petak i subotu ponegde sa slabim snegom, a od nedelje malo toplije, pa će u nižim predelima biti moguća kiša

  • 1

U Srbiji je bilo hladno i oblačno sa snegom, ali se prema prognozama vremena u drugom delu dana očekuje razvedravanje uz jak severni i severozapadni vetar koji će krajem dana oslabiti, dok će najviša dnevna temperatura biti svega nula stepeni.

Kako je Republički hidrometerološki zavod saopštio, u toku pre podneva se moglo očekivati povećanje snežnog prekrivača od 10 do 30 centimetara, u planinskim predelima do 60, a u Vojvodini do svega pet centmetar.

Danas će najniža temperatura biti od minus sedam do minus četiri, a najviša od minus tri do nula stepeni Celzijusa, a zbog jakog vetra, mogući su i snežni nanosi.

U Beogradu se od sredine dana očekuju sunčani intervali, duvaće umeren severozapadni vetar koji će krajem dana oslabiti. Najniža temperatura će biti od minus pet, a najviša dnevna dva stepena iznad nule.

Printskrin: sat24.com Printskrin: sat24.com

Ipak, od utorka nas očekuje bolje vremena uz sunčane periode, dok će u sredu ponovo biti oblačno, ali toplije, međutim krajem dana, u toku noći i u četvrtak se u pojedinim delovima Srbije očekuju snežne padavine.

Do kraja nedelje će biti promenljivo oblačno i u većini mesta suvo, u petak i subotu ponegde sa slabim snegom, a od nedelje malo toplije, pa će u nižim predelima biti moguća kiša.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Prema biometeorološkim prognozama, danas se osobama s cerebrovaskularnim, srčanim i respiratornim tegobama posebno preporučuje da poslušaju savete lekara usled nepovoljnih biometeoroloških prilika. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolje, neraspoloženja i nervoze. Preporučuje se i adekvatno odevanje, jer će osećaj hladnoće i dalje biti pojačan zbog vetra. Svim učesnicima u saobraćaju je neophodna maksimalna pažnja.

Printskrin: accuweather.com Printskrin: accuweather.com

Kada je reč o istoj prognozi za 19. januaru, situacija će i dalje imati nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih. Posebna opreznost savetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima, osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje i bolova u kostima. Zbog niskih temperatura, neophodno je adekvatno odevanje.

Razvoj oblačnosti, poboljšanje vremena u Srbiji ali i u čitavoj Evropi možete pogledati OVDE!

(M. Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA