Nafta jeftinija od mleka i vode!

Cena sirove nafte se trenutno nalazi na rekordno niskom nivou od oko $30 za barel

  • 15

Ako uzmemo u obzir da je jedan barel oko 159 litara, dolazimo do zaključka da je barel nafte, trenutno jeftiniji čak i od vode ($31) i mleka ($100) u maloprodajama.

Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug Naftna platforma. Foto: AP / Tanjug

Prema velikim investicionim bankama sa Wall Sreet-a, kao što su JP Morgan i Goldman Sachs, cena sirove nafte može da padne i na 20 dolara po barelu.

FXLider, svima koji su zainteresovani da trguju cenom sirove nafte na svetskoj berzi i iskoriste trenutne prilike na tržištu za eventualnu zaradu, daje besplatnih 50 evra za trgovanje.

Besplatnih 50 evra za trgovanje možete preuzeti ovde.

Prekomerna snabdevenost tržišta naftom, će se dodatno pogoršati povratkom Irana na globalno tržište, nakon što su sankcije zapadnih zemalja ukinute ranije ovog meseca. Analitičari tvrde da bi izvoz nafte ove države vrlo brzo mogao da dostigne 500,000 barela, čime se povećavaju strahovi da će se zalihe dodatno povećati, a tražnja smanjiti.

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Pored toga, MMF je smanjio prognoze rasta globalne ekonomije i to treći put u manje od godinu dana, ukazujući na naglo usporavanje rasta ekonomije Kine, čime je i smanjena tražnja za naftom, a time i izvršen dodatni pritisak na cenu.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Međunarodna agencija za energiju , koja savetuje industrijalizovane države oko energetske politike, upozorila je da globalno tržište nafte može da ostane izuzetno presnabdeveno i tokom 2016. godine.

Pogledajte kako se kretala cena sirove nafte.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Re.Sr

    26. januar 2016 | 11:01

    Sta vrihedi da je idzabe,kad nasa drzava samo dodaje akcize. Kazu mora se. Mora se da bi sebi kupovali vile,ljubavnicama stanove.

  • HHnN

    26. januar 2016 | 11:11

    Ovo kontrolise amerika zajedno sa turskom koja tajno dobija naftu sa bliskog istoka.Turci je prodaju amerima po niskoj ceni , a onda oni za jos manju cenu prodaju po svetu. Tako unistavaju Rusiju koja ima ogromne izvore nafte i kojima je veci deo budzeta od nje. Srecom pa je PUTIN to svatio pa sad bombarduje svaku cisternu sa naftom koja ide ka turskoj. Niko nemoze nista da mu kaze jer mu je izgovor "odbrana od terorizma,,

  • Sulejman Veličanstveni

    26. januar 2016 | 11:09

    Zasto cene ne padaju kad nafta pojeftinjuje, a rastu kad nafta poskupljuje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA