EL MEJO: Najtraženijeg narko-bosa zovu NEUHVATLJIV, a ovo je rekao o drugarstvu sa El Čapom (FOTO) (VIDEO)

Zambada je mnogo puta bio na “nišanu” policije i detektiva, međutim, uvek je vešto bežao. Jednom rečju, El Mejo je bio neuhvatljiv!

  • 0

Ismael Zambada Garsia, poznatiji kao El Mejo, jedan je od najtraženijih narko-bosova na svetu. Jednom prilikom je bio intervjuisan, na nepoznatoj lokaciji, negde u brdima Sinaloe, od strane Hulija Šerera, osnivača meksičkog magazina "Proceso".

 

EL MEJO: Naslednik El Čapa je još veća krvopija od zloglasnog narko-bosa (FOTO) (VIDEO)

 

Prenosimo vam najzanimljivije delove intervjua sa čovekom za kojeg se veruje da ima najveću moć i kontorlu u kartelu Sinaloa. Upravo zato ga smatraju "naslednikom El Čapa".

 

Intervju je urađen pre par godina, kada je sada već uhapšen narko-bos, El Čapo, bio na slobodi.

 

EL MEJO: Ovo je moj sin, prvi od petorice, zovem ga "miho", on je i moj saputnik. Imam suprugu, pet žena, 15 unučića i jedno praunuče. Njih šest žena su ovde, ćerke divljine, kao i ja. Divljina je moj dom, moja porodica, moja zaštita, moja zemlja, voda koju pijem. Zemlja je uvek dobra, nebo nije.

 

Foto: Proceso

Foto: Proceso

 

NOVINAR: Ne razumem...

 

EL MEJO: Ponekad nebo neće da nam da kišu

 

NOVINAR: Da li ste ikada osetili da vam je vojska za vratom?

 

EL MEJO: Da, četiri puta. El Čapo je imao bliski "okršaj" više puta.

 

NOVINAR: Koliko blizu?

 

EL MEJO: Na nebu, tačno iznad moje glave. Pobegao sam u žbunje, jer znam njihove grane, reke, kamenje, sve. Ako se umirim na samo jedan minut, ili ako sam neoprezan, mogu da me uhvate, kao što su jednom uhvatili El Čapa. Kako bi se s vama sastao danas, morao sam dođem izdaleka. I kad budemo završili, otići ću daleko.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

NOVINAR: Da li se plašite da budete uhapšeni?

 

EL MEJO: Osećam paniku kada pomislim da sam iza rešetaka.

 

NOVINAR: Ukoliko ikada budete uhapšeni, da li biste okončali svoj život?

 

EL MEJO: Ne znam da li bih imao muda da se ubijem. Želim da mislim - da, ubiću se.

 

NOVINAR: Saznao sam da je El Čapo oprezan sa rečima. Koristi reč "hapšenje", a ne klasičan sleng koji sam prirodno očekivao. Zambada nosi divljinu u sebi, ali poseduje samopouzdanje. Ima li momenta smirenosti u vama?

 

EL MEJO: Uvek sam u strahu.

 

NOVINAR: Uvek?

 

EL MEJO: Uvek.

 

Foto: Police

Foto: Police

 

NOVINAR: Da li ćete konačno biti uhapšeni?

 

EL MEJO: Svaki čas, a možda i nikada.

 

NOVINAR: Zambada ima 60 godina i počeo je sa krijumčarenjem droge sa 16 godina. Prošlo je 44 godine. Zna da se sakrije, zna kako da pobegne i voljen je od strane muškaraca i žena, od kojih je pola mrtvo, a polovina i dalje živa. Kako ste počeli da radite u narko-biznisu?

 

EL MEJO: Eto tako

 

NOVINAR: Eto tako?

 

EL MEJO: Eto tako.

 

NOVINAR: Po pitanju narko-kartela, Zamada smatra da je Vlada ušla u ovaj rat prekasno i da ne može niko da ga završi za nekoliko dana, i da je to decenijski problem. Prema njemu, u Vladi, od vrha pa nadole, vreme je učinilo svoje u srcu sistema i korupcija je puštala svoje korene u državi. Kaže da predsednika lažu njegovi saradnici.

 

Foto: Twitter / Serafin Zambada

Foto: Twitter / Serafin Zambada

 

EL MEJO: Narko-posao je u društvu, ukorenjen kao korupcija.

 

NOVINAR: Poznato je vaše prijateljstvo sa El Čapom Guzmanom i nije promaklo da ste ga možda sačekali ispred zatvora Puente Grande, na dan kada je pobegao. Jel možete da mi kažete u kom smislu ste vi doživeli ovu priču?

 

EL MEJO: El Čapo i ja smo prijatelji i kumovi, i čujemo se redovno telefonom. Ali, ta priča nije istinita. To je još jedna laž koju žele da mi nalepe. Kao i priče da sam hteo da ubijem predsednika. Nikada nisam mislio o tome.

 

NOVINAR: Ljubavnica El Čapa, Zulema Hernandez, pričala mi je o korupcijji u Puente Grandeu i načinu na koji je ona pomogla da El Čapo pobegne. Da li imate neka viša saznanja o tome?

 

EL MEJO: Znam da je došlo do krvoprolića, samo jedan je bio mrtav. Ne znam ništa drugo.

 

Na kraju intervjua El Mejo je pitao Šerera da li je zainteresovan za El Čapa, a kada mu je ovaj rekao da naravno jeste, kazao mu je da će ga pozvati i možda uspeti da ugovori sastanak.

 

Iznenadio ga je kada ga je pitao da se fotografišu, a onda ga je El Majo zagrlio, s kačketom na glavi, a fotografija je otišla u istoriju.

 

Pogledajte video:

 

 

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA