NISAM UZEO POLA MILIONA EVRA, ALI NE ZNAM KOLIKO JESAM: Saslušan blagajnik koji se kockao parama štediša!

- Priznajem delo, i kajem se, ali nisam uzeo toliko koliko mi se stavlja na teret optužnicom - ovo je na današnjem saslušaju pred Višim sudom u Nišu rekao Miloš Krivokapić

  • 9

Miloš Krivokapić, bivši referent AIK banke, optužen je da je 2013. godine proneverio pola miliona evra na internet kockanje. Njemu je danas održano saslušanje pred Višim sudom u Nišu, na kome je priznao da se kaje.

- Priznajem delo, i kajem se, ali nisam uzeo toliko koliko mi se stavlja na teret optužnicom - ovo je na današnjem saslušaju pred Višim sudom u Nišu rekao Miloš Krivokapić.

BANKAR KOCKAR: Potrošio 560.000 evra klijenata, kladeći se na trke pasa

Iako je osporio da je ukrao 560.000 evra, koliki je bilans dveju optužnica podnetih protiv njega, Krivokapić je priznao da nema pojma koliko je para zaista uzeo.

- Ne znam koliki je ukupan iznos, uzimao sam ali ne znam tačno koje su cifre u pitanju – odgovorio je Krivokapić sudiji Nebojši Žikiću koji ga je pitao ako nije uzeo pola miliona, kako tvrdi, koliko je onda proneverio.

Iz tog razloga, Krivokapićev branilac je zatražio da se ponovo izvrši ekonomsko finansijsko veštačenje dokumentacije AIK banke, s obzirom na to da je njegov klijent osporio dokaze koji ga terete da je proneverio više od 500 hiljada evra.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako se navodi u optužnicama, Krivokapić je podizao devizne uloge klijenata ove banake koji su iznosili od tridesetak pa do sto hiljada evra, za koliko je ojađen M.P. iz okoline Niša.

Kriminalna rabota otkrivena je februara 2.014. godine kada je policija počela da se bavi ovim slučajem, ali se tada sumnjalo da je šteta nešto preko 50.0000 evra. Kada je policija završila posao ustanovljeno je da je AIK banka, koja je svojim štedišama nadoknadila štetu, oštećena za desetostruko veći iznos.

Istragom je utvrđeno, a to je danas potvrdila i javni tužilac da se nesavesni bankar kockao preko interneta novcem svojih klijenata. A, da bi prikrio rupe u njihovim štednim ulozima, prebacivao je novac sa računa drugih štediša ove banke pa će osim za zloupotrebu odgovornog lica u produženom trajanju odgovarati i za poslugu.

Nesavesni blagajnik je pokušao da se nagodi sa tužilaštvom pa je ponudio da odleži tri i po godine zatvora pod uslovom da ne vrati novac, ali javna tužba nije pristala da sa njim sklopi sporazum o priznanju krivice.

AIK banka se pridružila njegovom krivičnom gonjenju i najavila da će štetu nadoknatiti tako što će protiv njega pokrenuti parnicu.

Međutim, pitanje je da li će šteta moći da bude nadoknađena s obzirom na to da je Krivokapić danas kazao da se njegova mesečna primanja kreću između 15 i 20 hiljada dinara.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimirovič

    26. januar 2016 | 20:22

    Dobro ćeš ti proći, bolje u zatvor..danas ako ne vratiš kusur kako treba dobiješ po nosu da zapamtis dobro

  • Dobi

    26. januar 2016 | 21:56

    Meni je ovde nesto mnogo nelogicno.Kako onda da verujemo svim bank.sluzbenicima ako je jedan od njih ovako nesto mogao da radi duze vreme, a da ga niko od kolega ne provali.Ko zna koliko oni kradu gradjane na sitno a da se ne primeti.Sramota mi je sto zivim u ovakvoj zemlji gde svi kradu od svakog.Ne postoji ni jedna institucija gde nema masovnog lopovluka koji je legalizovan a da ne govorimo o ovom drugom.

  • Kocijas

    26. januar 2016 | 21:31

    Bato ja za infostan dugtjem sa kamatama i parnicama 1.233.411 deda avramovih dinara. Platicu na svetog nikad jer su i moja primanja izmedju 15 i 20 hiljada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA