Čumetova bivša žena želi da sačuva privatnost

Odbrana Ljilje Stojić, kojoj se sudi za trovanje bivšeg muža Ljubiše Buhe, tražila da se, zbog zaštite privatnog života, proces protiv nje održi iza zatvorenih vrata

  • 0

Suđenje Ljilji Stojić, optuženoj da je 2002. godine pokušala da otruje tadašnjeg supruga Ljubišu Buhu Čumeta, svedoka saradnika u procesima za ubistvo premijera Zorana Ðinđića i protiv "zemunskog klana", nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu, ali iza zavtorenih vrata.

Sud je, na molbu odbrane, odlučio da do kraja tog suđenja isključi javnost radi zaštite privatnog i porodičnog života Stojićeve. Međutim, presuda Buhinoj bivšoj ženi biće izrečena javno.

Inače, na početku suđenja, u decembru prošle godine, ona nije detaljno iznela odbranu, već je navela da ostaje pri ranije datim iskazima. Međutim, svedočeći pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal, tokom suđenja "zemunskom klanu" 30. novembra 2005. godine, priznala je da je zastrašena pretnjama ubijenog vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića Šiptara da će joj ubiti sina i silovati ćerku, pristala da izvrši njegov nalog i tadašnjem suprugu sipa otrov u piće.

Tada je detaljno ispričala kako su joj Spasojević i takođe ubijeni "zemunac" Mile Luković Kum dali otrov, presrevši je na putu do pijace. Muža je, kako je tada ispričala, pokušala da ubije, sipajući mu otrov u sok, ali je, ipak, uspeo da preživi.

Ljiljana Buha je nestala u maju 2002, a nađena je, kako je tada saopštila policija, u jednom šahtu godinu dana kasnije. Prema njenom svedočenju, "zemunci" su je oteli 7. maja 2002. godine i selili je iz stana u stan, dok nije uspela da pobegne posle ubistva premijera Ðinđića.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA