DA LI JE I VAS SRAMOTA: Ovo PISMO ALBANCA iz Beograda treba da pročita svaki normalan čovek na Balkanu!

Autor, koji se predstavio kao rođeni Albanac koji od malena živi u Beogradu zgranut je nekulturom, homofobičnošću i glupošću koju Albanci i Srbi razmenjuju međusobno! Njegova iskrena ispovest nikog neće ostaviti ravnodušnim

Pismo Albanca upućeno Srbima koje se pojavilo na društvenim mrežama izazvalo je lavinu pozitivnih komentara koji nam dokazuju da polako počinjemo da razbijamo predrasude i međunacionlne barijere.

ALBANCI zovu SRBE U ALBANIJU, i poručuju im samo da NE RADE ovu jednu stvar! (FOTO)

Autor je želeo da ostane anoniman, predstavio se kao rođeni Albanac koji od malena živi u Beogradu. Zgranut je nekulturom, homofobičnošću i glupošću koju Albanci i Srbi razmenjuju međusobno. Ponekada ga je čak i sramota.  Prenosimo Vam njegovo pismo:

Zdravo Čarls,

Moje ime je S***, i Albanac sam koji živi u Beogradu, da ponavaljam Albanac, ali pogodite nešto. Neću reći ništa što može da uvredi Vas kao ličnost. Bio sam podstaknut da ti pišem kada sam ugledao video "Ljubavno pismo" na tvom profilu. Bilo me je sramota kada sam video koliko mržnje, homofobičnosti i netrpljeivosti postoji između Srba i Albanaca.

Ja sam rođen i odrastao sam u Beogradu, glavnom gradu naše prelepe Srbije. Podignut sam u veoma liberalnom okruženju, i naučen sam da poštujem razlike i mnoge različite etničke grupe u Srbiji. Nažalost Albanci na Kosovu su odrasli na drugačiji način i jedino što su oni naučili je mržnja prema Srbima.

Ceo život sam okružen raznim narodima. Ne samo Srbima, već i Bosancima, Hrvatima, Česima i Slovacima. Srbija je zemlja raznih narodnosti, možda čak i najviše etnički raznorodna. I sasvim odlično funkcioniše.

Ne mogu da verujem koju količinu mržnje Albanci imaju prema Srbima i Srbiji. Uveren sam da bi Kosovo bilo mnogo popularnije i lepše mesto za posetiti kada bi oni spustili gard malo. I oni mogu da budu interesantni i živopisni jer imaju dugu istoriju.

PITALI SMO ALBANCE DA LI IH VREĐA KAD IH ZOVU ŠIPTARI: I evo šta su nam rekli! (VIDEO)

Imam ideju za vas. Zato što niste toliko u "ljubavi" sa Albancima, predložio bi vam da malo istražujete više i da usmerite vaš "objektiv" na druge etničke grupe u Srbiji. Na taj način niko ne može da vam kaže da ste samo zainteresovani za Srbe i njihove običaje. Na taj način možete pokazati da ste zainteresovani za svaki aspekt života u Srbiji, u kojoj takodje postoje i druge etničke grupe i drugačiji običaji .

Mnogo ljudi koji te prate na Jutjubu kanalu su zainteresovani manje ili više da posete Srbiju. Ali, oni takođe znaju da je ovo etnički raznorodno mesto i ne usuđuju se da pitaju o demokratiji.

Nadam se da nećete zloupotrebiti moj mejl zbog ovoga, i da ćete misliti o realizaciji ideje. Možda nekad odemo i na kafu. Takođe bih bio oduševljen da budem prijatelj sa jednim ambasadorom u Srbiji, kakav si ti.

Pozdrav,

S****

Slične pozitivne reakcije javnosti izazvalo je nedavno i ovo PISMO MLADE ALBANKE, na gotovo istu temu!

DA LI BISTE SE UDALI ZA ALBANCA: Ovo smo pitali Beograđanke, evo šta su odgovorile (VIDEO)

ZOVEM SE ZEHRA: Ovo pismo mlade Albanke treba da pročita svaki čovek na Balkanu!

Prevod pisma na srpski, Izvor: Facebook/Charles Cather Prevod pisma na srpski, Izvor: Facebook/Charles Cather

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ww2

    30. januar 2016 | 20:11

    A zašto su se pobunili ostali narodi bivše države ,zbog Srpske dominacije,htjeli ste veliku Srbiju a dobili se pašaluk,zahvaljujuči Slobi I JNA svi smo samostalni.

  • Zoki

    30. januar 2016 | 15:49

    Albanci su Kosovo kupili od srba,kupovali su ga zadnjih 50 god., kapa dole onim koji su ostali ili se vratili dole,sto vise minusa toliko je veca istina koju sam rekao

  • Ranko

    30. januar 2016 | 15:48

    Ovo je provokacija.Kakav siptar.To je pisao neki nas.Ne palite se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA