SRPSKI SNAJPERISTI RATUJU PROTIV TURSKE? Turci optužuju Srbe da se bore sa Kurdima

Turski mediji su javili da nove obaveštajne informacije ukazuju da organizacije PKK u Evropi angažuju srpske snajpere

  • 18

Nakon pisanja turskih medija da Radnička partija Kurdistana koristi srpske snajperiste na jugoistoku Turske oglasila se i Ambasada Srbije u Turskoj.

KURDI GRANATIRALI TURSKU: Pet osoba ubijeno, 24 ranjeno!

Ambasada je saopštila da o tome očekuje zvaničnu informaciju, a da je Srbija protiv učešća svojih građana u sukobima u stranim zemljama.

- Srbija je donela zakon koji oštro kažnjava bilo kakvu aktivnost te vrste. Ovakve tvrdnje se u svakom slučaju ne mogu, niti ih treba dovoditi na bilo koji način u vezu sa zvaničnom politikom ili aktivnostima Srbije i njenih institucija - navodi se u saopštenju prosleđenom turskim medijima.

Ambasada, pored toga, očekuje od turske strane da je "zvanično informiše o ovom slučaju kako bi relevantne turske i srpske institucije mogle zajedno da rade na rasvetljavanju ovog slučaja u cilju borbe protiv terorizma."

Turski mediji su javili da nove obaveštajne informacije ukazuju da organizacije PKK u Evropi angažuju srpske snajpere, kao i da je jedan od trojice snajperista PKK koji je ubijen u gradu Čizre na jugoistoku Turske bio građanin Srbije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA