IGOR JE OSTVARIO SAN SVIH SRBA: O njemu pričaju OBAMA, SPILBERG i ceo SVET! (FOTO)

Sa nepunih 37 godina života, Igor Stefanović je već dobitnik Zlatnog globusa i dvaput nominovan za Oskara za animacije na filmovima "Kung - fu panda" i "Mačak u čizmama"

  • 3

Dve nominacije za Oskara, Zlatni globus, rad u studiju "Drimvorksa", morate priznati, nisu svakodnevica prosečnog Srbina. Igor Stefanović je srpski umetnik koji već pet godina radi kao animator za čuvenog Stivena Spilberga, a osim toga je i slikar čija se dela dopadaju reditelju, ali, ni manje, ni više, i predsedniku Sjedinjenih država!

Karleuša nominovana za Oskara! (VIDEO)

- Kao i mnogi koji su želeli da odu odavde, nakon završenog Fakulteta organizacionih nauka, svoje grafičke radove skupio sam u portfolio i poslao kompanijama koje se bave animacijom i vizuelnim efektima na filmu. Dobio sam odgovor iz Londona od kompanije koja je radila veliki animirani film za "Univerzal studio" - otkriva Stefanović.

Za studio su tada glasove pozajmljivali Dastin Hofman, Ema Votson, Kevin Klajn i drugi. Kako mu London nije bio daleko, zaputio se pravac tamo.

TELEGRAF I MCF VAS VODE U SKRIVENI BUNKER NA KALEMEGDANU: Povodom najnovijeg Spilbergovog filma „Most špijuna“ (FOTO)(VIDEO)

Foto: Facebook/Igor Stefanovic Foto: Facebook/Igor Stefanovic

Nakon dve godine rada u britanskoj prestonici, put ga je naveo pravo u Los Anđeles, u "Drimvorks". Iako nije radio direktno sa Spilbergom, otkriva da je tamo radio na vrlo ozbiljnim produkcijama, sa vrhunskim diznijevim animatorima koji su nekada radili na "Maloj sireni" i "Kralju lavova".

Foto: Facebook/Igor Stefanovic Foto: Facebook/Igor Stefanovic

Kada je shvatio da je dovoljno naučio, nije se zaustavio na animaciji, uzeo je godinu dana neplaćeno i počeo da slika.

- Ljudima iz "Drimvorksa" su se veoma dopale tri velike slike "Triptih bekstva" i predložili su i da ih izložimo u studiju. Tako izložene, zapale su za oko lično i Spilbergu, ali i predsedniku Baraku Obami. Agent Džefri Kacenberg sa kojim sam bio u direktnom kontaktu radeći animirane filmove, pred celim studiom je nahvalio moje slike - priča Stefanović.

Ovaj mladi umetnik dva puta je bio blizu dobijanja Oskara, sa animiranim filmovima "Kung-fu panda" i "Mačak u čizmama". Za ovaj drugi je osvojio Zlatni globus.

Vratio se u Beograd i nedavno je predstavio novu sliku " Debata sedmorice braće" inspirisanu putovanjem braće koji su se dogovorili da svaki na drugom kontinentu nađu najlepše umetničko delo na temu "Čovek i žena u ljubavi". Na slici su oni nakon povratka kući, potpuno drugačiji nakon tolikog putovanja.

Nakon ovakvih ostvarenja, ostaje nam da pratimo hoće li naš umetnik u potpunosti osvojiti Holivud.

(Telegraf.rs / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    1. februar 2016 | 12:06

    Свака част.Пред Вама је лепа будућност...Срећно!

  • Olivera

    1. februar 2016 | 16:47

    Igora sam upoznala pre nekoliko godina. Dobar čovek i nadaren umetnik! Bravo za svaki uspeh! Bravo za svakog tvog kolegu koji se bori u inostranstvu. I bravo što si ipak odlučio da Srbija bude tvoja baza.

  • Ibikic

    1. februar 2016 | 21:26

    bravo legendo!!! Ponos je poznavati ovog momka lično.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA