KIM DŽONG UN BACIO FEKALNE BOMBE: Severna Koreja izvela bizaran napad na Južnu Koreju

Sudeći prema vojnim izvorima iz Pjongjanga, ovo je svojevrsna osveta jer Južna Koreja emitira svoju propagandu u blizini granice

  • 10

Severna Koreja izvela je poprilično bizaran "napad" na Južnu Koreju, piše koreajoongangdaily.com.

Ceo svet drhti zbog onoga što bi Severna Koreja mogla da uradi sledeće nedelje (FOTO)

Režim Kim Džong Una već neko vreme šalje u susednu državu flotu balona koji sadrže propagandne letke u kojima se pljuje po SAD i južnokorejskoj vladi. Ali nedavno su "pojačali" sadržaj svojih balona u kojima se osim propagandnog smeća nalazi i pravo smeće, kao što su opušci cigareta ili korišćeni WC papir.

Sudeći prema vojnim izvorima iz Pjongjanga, ovo je svojevrsna osveta jer Južna Koreja emitira svoju propagandu u blizini granice, samo što to rade putem ogromnih zvučnika koji puštaju pop pesme i poneku kritiku Kim Džong Una i njegovog režima. Oni su tamo postavljeni nakon četvrtog nuklearnog testa/detonacije koji je Severna Koreja izvela na početku godine.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Spomenuti baloni bi ili eksplodirali u vazduhu (imali su namešteni tajmer), "sejeći" svoj sadržaj, ili se spustili na zemlju, gde su ih za svaki slučaj pregledali pripadnici južnokorejske policije, kako slučajno ne bi bilo reči o biološkom oružju. Ali, pronašli su samo puno raznovrsnog otpada. Doduše, korišćeni WC papir možda bi mogao da se svrsta i pod biološko oružje...

U svakom slučaju ovo je novo dno za režim koji se pre ograničavao na blaćenje južnokorejskih i američkih vođa.

Inače, slanje balona preko granice, bilo s porukama ili pošiljkama, razvili su pre više godina južnokorejski aktivisti.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA