Vernici slave SVECA koji je NAJVEĆI OTAC PRAVOSLAVLJA!

Maksim je zajedno sa Evtihijem tvrdio da je u Hristosu jedna priroda, ali da on ima više volja i da se ne sme ograničavati samo na jednu

  • 12

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog prepodobnog Maksima ispovednika, sveca koji se smatra najvećim ocem pravoslavlja.

Evo kako je SVETI SAVA naučio NAJVEĆEG SVETSKOG CARA da JEDE VILJUŠKOM, dok se u Evropi još uvek jelo RUKAMA!

Maksim je rođen u Carigradu i bio je visoki službenik na dvoru cara Iraklija. Iako je imao visok položaj, Maksim je došao u sukob sa carom i carigradskim patrijarhom zbog tvrdnje monotelita da je Hristosu samo jedna volja.

Vernici slave SVECE koje su Rimljani UDAVILI U DUNAVU, a kosti im i danas počivaju na OBODU BEOGRADA

Maksim je zajedno sa Evtihijem tvrdio da je u Hristosu jedna priroda, ali da on ima više volja i da se ne sme ograničavati samo na jednu.

Vernici slave SVETICU koju LAVOVI NISU HTELI DA POJEDU u areni!

Zbog ove tvrdnje kneževi su naredili da mu se odseče jezik i da se otera iz Carigrada, odnosno da se utamniči u drugom gradu.

Foto: oca.org Foto: oca.org

Maksim je umro 666. godine u tamnici u Skitsku, ne znajući da je njegovo učenje ipak kasnije prihvaćeno kao jedino pravo.

Crkveni sabori u Kartagini i Rimu osudili su kasnije učenje monotelita i prihvatili Maksimovo i Evtihijevo kao jedino ispravno.

Maksim se zbog toga i danas smatra ocem pravoslavlja koje se bazira na tome da je Hristos imao jednu priorodu i više volja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жељко

    3. februar 2016 | 08:18

    Преподобни Максим Исповедник заступао је тезу (која је касније прихваћена) да Господ Исус Христос има ДВОЈНУ природу, људску и Божанску. Упокојио се 662. Текст вам није потпуно исправан. Поздрав и свако добро од Господа.

  • Православ

    3. februar 2016 | 08:35

    Знам да ће се многи бунити...потребно је опширније објашњење и аргументи које имамо ал,не можемо све изнети на овим коментарима...ВРЕМЕ ЋЕ ПОКАЗАТИ ИСТИНУ! Онда бејаше монотелитска јерес,данас ЕКУМЕНИЗАМ. Онда бејаше св.Максим ИСПОВЕДНИК данас-Вл.АРТЕМИЈЕ који је,не случајно, докторирао на теми ТАЈНА СПАСЕЊА по СВ.МАКСИМУ ИСПОВЕДНИКУ. Ми имамо вечити проблем да,слушамо и прихватамо клевете и одлуке,разбојнички донешене од "ВРХА"државе и Цркве а,заборављамо на овакве СВЕТЕ ПРИМЕРЕ и,не читамо међу редовима ДА СЕ ТО И ДАНАС РАДИ СА ПРАВЕДНИЦИМА. Понављам: знам да ће се многи бунити а,мој одговор је: ЕКУМЕНИЗАМ ЈЕ СКУП СВИХ ЈЕРЕСИ И,ЈЕРЕС НАД ЈЕРЕСИМА(Св.Јустин и многи Свети) САЧЕКАЈМО ШТА ЋЕ КРАЈ ДА КАЖЕ И,КОГА ЋЕ БОГ ПРОСЛАВИТИ КАО СВ.МАКСИМА који је одговорио,кад су га питали којој Цркви припада:"ЈА ЗНАМ ДА ЈЕ ПРАВА ЦРКВА ТАМО,ГДЕ СЕ ПРОПОВЕДА ИСТИНА" за нас Србе то значи ЧУВАТИ СВ.ПРЕДАЊЕ И СВЕТОСАВЉЕ.Амин.

  • Boka Kotorska

    3. februar 2016 | 10:04

    Slava mu i milost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA