(VIDEO) Pogledajte kako su HAPŠENI NAPADAČI NA DEČANE pred sudom u Peći!

Osnovno tužilaštvo u Peći sumnja da je jedan od četvorice uhapšenih u subotu kod manastira Visoki Dečani borio u Siriji, dok je drugi uhapšeni pokušao da otputuje na Bliski istok ali je sprečen i vraćen na Kosovo

  • 2

Četvorica uhapšenih pri pokušaju napada na Dečane, pojavili su se pred Osnovnim sudom u Peći, ali je proces protiv njih prekinut zbog završetka radnog vremena suda. Dodaje se da tužilaštvo u Peći još nije pribavilo dokaze da su osumnjičeni želeli da izvrše teroristički napad, već se za sada terete za posedovanje oružja bez dozvole.

Iznoseći odbranu osumnjičeni su priznali da su posedovali oružje, ali su rekli da su krenuli da kampuju u planinama Dečana.

Kosovska policija: Uhapšeni u Dečanima nisu teroristi

Prilikom hapšenja u blizini manastira Visoki Dečani osumnjičeni A.Y, A.K, K. K i K. A, za koje se u medijima navodi da su pripadnici vehabijskog pokreta, imali su u automobilu kalašnjikov sa 20 metaka i jedan pištolj belgijske proizvodnje, navodi se u odluci o sprovođenju istrage.

NAORUŽANI DŽIHADISTI POKUŠALI NAPAD NA VISOKE DEČANE: 4 osobe s kalašnjikovima uhapšene ispred manastira (FOTO)

Foto: Tanjug/STR Foto: Tanjug/STR

Tužilac Valbona Disha- Haxhosaj je pred sudom izjavila da su ispunjeni svi uslovi da se njima odredi pritvor i ocenila da osumnjičeni mogu biti odgovorni i za oružani napad na kuću jednog Srbina u selu Berkovo, u opštini Klina na dan kada su uhapšeni.

Ko je MLADIĆ IZ NOVOG PAZARA koji je UHAPŠEN jer je hteo da se priključi ISIS-u (VIDEO)

Ovo navođenje tužioca negirali su okrivljeni. Dalje je tužilac navela sumnje tužilaštva da je osumnjičeni A.Y. učetsvovao u ratu u Siriji, dok je drugi osumnjičeni A.K. sprečen u Istanbulu u pokušaju odlaska na ratište u Siriji. Sud u Peći očekuje da se u narednih 48 sati donese odluka da li će optuženi ostati u pritvoru ili će se braniti sa slobode.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    2. februar 2016 | 18:37

    Napadace teroriste obesiti po kineskom zakonu toje pravda ,pa neka urade to isto

  • Dr. za rock and roll

    3. februar 2016 | 06:02

    Sto su ih hapsili nisu ih takli ovi idu samo ispred policajaca. Znate li kako se hapse ovakve osobe??. Dok se provode jedino sto mogu videti su stopala i pod a glava im bude najvise pola metra iznad poda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA