ZVAĆE SE KROACIJA: Sirijka dala ime novorođenoj bebi po Hrvatskoj

Porođaj u slavonskobrodskoj Opštoj bolnici je prošao bez komplikacija, a Sirijka je u znak zahvalnosti za gostoprimstvo odlučila ćerku da nazove Kroacija

Prošlog petka u Slavonskom Brodu na svet je došla - Kroacija! Upravo tako je svoju ćerku nazvala 30-godišnja Sirijka koja je na svom putu prema Zapadu bila primorana da se porodi u Hrvatskoj.

ZA SIRIJU JE SVAKA NADA IZGUBLJENA? Niko ne veruje u mirovne pregovore u Ženevi

Porođaj u slavonskobrodskoj Opštoj bolnici je prošao bez komplikacija, a Sirijka je u znak zahvalnosti za gostoprimstvo odlučila ćerku da nazove Kroacija, piše sbplus.hr .

- Trudnica je došla bez pratnje prevodioca i oko 11 sati je rodila prelepu curicu, svoje sedmo dete. Dete je bilo teško 4.130 grama i dugo 54 centimetra. Porođaj je prošao bez komplikacija. Kasnije kada je došao prevodilac kazala je da je pre malene Kroacije rodila šestoro dece, pet dečaka i jednu curicu. Rekla nam je da su prema njoj u Hrvatskoj svi postupali dobro i da zbog toga želi svojoj tek novorođenoj devojčici dati ime po našoj zemlji, tako da za celi život zna gde je rođena – opisali su zaposleni slavonskobrodskog porodilišta ovaj događaj za sbplus.hr .

Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

Inače, u porodilištu Opše bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu od novembra prošle godine kada je otvoren Zimski prihvatni centar, rođeno je četvoro dece migranata. Majka i beba Kroacija su u nedelju sa ostalim članovima porodice otputovali.

– One bi išle odmah nakon porođaja, ali mi pokušavamo da ih malo zadržimo, barem dok dete ne dobije prvu vakcinu. Razumemo ih, jer zbog porođajaa njihove porodice moraju da ostanu u Slavonskom Brodu i čekaju drugi voz da bi krenuli dalje prema zapadu gde planiraju da započnu novi život – rekli su u porodilištu.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    3. februar 2016 | 12:34

    Kako rece Miroslav Krleza- Povijest Hrvatske je hiljadu godina sramote.

  • Nira

    4. februar 2016 | 05:19

    Sreca ne rodi se kod nas u BiH kako bi je onda nazvala:-)

  • &

    3. februar 2016 | 10:36

    Kroacija :-D :-D :-D Previse glupih ljudi ima na svetu,previse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA