UŽAS U SRPSKOJ ŠKOLI: Devojčici PUKLA ARKADA i UMALO OSLEPELA pošto ju je glavom udario ŠKOLSKI DRUG?

Do incidenta je došlo pošto je dečak D. N. provocirao A. R. (13) a zatim je glavom "zakucao" prilikom čega joj je pukla arkada, a oko joj se zatvorilo

  • 22

A. R. (13), učenicu Osnovne škole "Stevan Čolović" iz Arilja, školski drug D. N. je prošlog petka, nakon kraćeg verbalnog duela, prema njenim rečima udario glavom, pri čemu joj je razbio arkadu i zatvorio oko.

Roditelji povređene devojčice tvrde da se sve dešavalo između petog i šestog časa u školi. U tom trenutku, kako kažu, povređenu i krvavu A. R. je u Dom zdravlja odvela drugarica.

HOROR U ARILJU: Na železničkoj stanici nađen LEŠ ŽENE

Otac povređene devojčice M. R. kaže da će podići tužbu protiv roditelja jer je sin maloletan, ali i protiv škole jer smatra da nisu obavljali dužnost na pravi način.

- Nikoga nije bilo da pritekne u pomoć mom detetu. Gde su nestali profesori, osoblje? Nju je svu u krvi drugarica odvela u Dom zdravlja. Kada su pozvali suprugu iz bolnice da joj saopšte šta se dogodilo, jedva je preživela šok. Što je najgore nakon dva sata u policiji je prijavljeno da je to bio kao neki slučajni incident. Slučajni! Zatvorio mi je oko detetu, još devojčici!? U školi kažu da ne mogu ništa sem da izreknu ukor tom učeniku - užasnut je otac koji je izričit u nameri da istera pravdu:

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

- A. R. je odličan đak, mirno dete, nikada nismo imali neprijatnosti zbog nje. Lepa je, razvijena devojka, ali vaspitana i siguran sam da svojim ponašanjem nikoga nije provocirala.

OSMAKINJA iz Vranja optužila profesora za OBLJUBU!

Majka devojčice precizira da je do incidenta došlo jer je D. N. čitavo vreme provocirao njenu ćerku, prozivao i kada mu je ona odbrusila nazvao je kurvom i drugim pogrdnim imenima.

- Došlo je do fizičkog kontakta i taj učenik je glavom bukvalno "zakucao" moju ćerku, pukla joj je arkada, oko joj zatvoreno, ona ne vidi trenutno na njega. U šoku sam. Ne mogu to dozvoliti, kao roditelj želim pravdu za moje dete i da nasilje u školama već jednom prestane - očajna majka kaže za Blic.

Roditelji se plaše da ovaj incident ne ostavi trajne posledice na njihovu ćerku pošto je u veoma osetljivom periodu razvoja.

Foto-ilustracija: Marko Todorović Foto-ilustracija: Marko Todorović

(VIDEO) MI NI O ČEMU NE ĆUTIMO: Ovo je PRAVA ISTINA o nasilju u srpskim školama!

Direktor škole Božidar Stojić, potvrdio je da se incident dogodio i da je razredni starešina istog trenutka reagovao.

- Odmah je obavestio dežurne nastavnike koji su kontaktirali sa roditeljima. Majka je došla, to je bilo u petak, i odvela dete u Dom zdravlja. U ponedeljak su roditelji oba deteta bili na razgovoru sa školskim psihologom. Dogovoreno je da škola pokrene vaspitno disciplinski postupak i sazove tim za zaštitu dece, čije je okupljanje zakazano za petak. Škola je učinila sve što je u njenoj moći - tvrdi Stojić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djinobili

    3. februar 2016 | 15:03

    Isterati ga iz skole,nek ide prvatno + psihiho tarapeut,i roditeljima novcana kazna 100 000.Pa posle nek se pitaju,gde im je dete ceo dan?Molim lepo...

  • Peca

    3. februar 2016 | 15:15

    Uuh najezio sam se.odmah sam pomislio na moju cerku koja isto ide u sedmi razred.bolje da cutim,ali znam sta bi i kako bi da sam na mestu tog coveka...

  • Ona011

    3. februar 2016 | 17:37

    Maloletnika u zatvor, zajedno sa roditeljima...prodati materijalna dobra da se dete obesteti za pretrpljeni strah i telesne povrede..tako par puta pa ce sve da se smiri...ovako, svako malo citamo iste tekstove samo se menjaju imena aktera i gradovi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA