Počelo uvođenje u VOJNU EVIDENCIJU za momke koji ove godine POSTAJU PUNOLETNI

- Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju upućen je mladićima rođenim 1998. godine i starijih godišta, koji iz određenih razloga nisu uvedeni u vojnu evidenciju - stoji u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije

  • 15

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u februaru počelo uvođenje u vojnu evidenciju mladića koji 2016. godine postaju punoletni.

DA LI SE VRAĆA SLUŽENJE VOJSKE U SRBIJI? Dve trećine Srba ZA uvođenje OBAVEZNOG VOJNOG ROKA!

- Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju upućen je mladićima rođenim 1998. godine i starijih godišta, koji iz određenih razloga nisu uvedeni u vojnu evidenciju, da se jave centrima Ministarstva odbrane u svojim gradovima i regulišu tu zakonsku obavezu - navodi se saopštenju i dodao da mladići koji žive u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u najbližem diplomatsko - konzularnom predstavništvu u zemlji boravka.

Dodaje se da opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do kraja februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

- Oni koji se ne odazovu pozivu za upis u vojnu evidenciju podležu prekršajnoj odgovornosti po članu 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi - navodi se i dodaje da vojni obveznici koji ne ispune tu svoju zakonsku obavezu ne mogu dobiti potvrdu - uverenje o regulisanoj vojnoj obavezi.

Za one koji to žele, posle evidentiranja omogućeno je dobrovoljno služenje vojnog roka ili profesionalni angažman u Vojsci Srbije.

Mladići se mogu upisati u vojnu evidenciju u svim centrima Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča-deda

    3. februar 2016 | 15:51

    Nakon svegašto su preživeli i rezervisti i redovni vojnici i oficiri,sve izdaje,izručivanja hagu,zakidanja na pravima i dnevnicama,veleizdaju od strane tadašnjevojno-državne vrhuške,razaranje VJ,pitanje je čemu sada ovo.To je posao za profesionalnu i plaćeničku vojsku,pa kovoli nek izvoli.tražiti od nekoga da živi u nehgijenskim prčvarama usrednjevekovnom stilu,ipak je previše.Drugo,glupo je da te momke stavljaju po nato komandu,nakon svih bombardovanja i trovanja osirom. Uranijumom i dr.Upamtite,nikonema decu za bacanjeagospoda prdonje neka šaljusvoju decu

  • СРБИ

    3. februar 2016 | 15:42

    Тако треба ! Нема јаке државе без јаке војске !

  • Aleksandar El Matador

    3. februar 2016 | 16:27

    Za koga ti mladići da ratuju bre??? Za one na Kosovu koji će sve svoje rasprodati Šiptarima pa onda će po Srbiji pokupiti poslove i kuće? Provodite se bolje, idite po kafanama, pijte, j***** nešto i uživajte!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA