RUSIJA U PRIPRAVNOSTI: Reagovaćemo na svaku opasnost, Turska ne poštuje pravila

Ruski sistemi vazdušne odbrane "omogućavaju rano otkrivanje pretnji upućenih ka ruskim avionima koji učestvuju u vazdušnim misijama iznad Sirije i upotrebu adekvatnih mera radi osiguravanja bezbednosti u slučaju potrebe"

  • 33

Ruski sistemi vazdušne odbrane u Siriji odgovoriće na bilo koju eventualnu opasnost u kojoj se nađu ruski avioni i borbene misije.

OKRŠAJ TITANA: Da li je RUSIJA jaca od NATO?

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, od Turske je zatraženo da poštuje bilateralna pravila o bezbednosti letova, dogovorena između Rusije i SAD, javila je Raša tudej.

Ruski sistemi vazdušne odbrane "omogućavaju rano otkrivanje pretnji upućenih ka ruskim avionima koji učestvuju u vazdušnim misijama iznad Sirije i upotrebu adekvatnih mera radi osiguravanja bezbednosti u slučaju potrebe", izjavio je novinarima zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov.

Rusija je u novembru rasporedila svoju jedinicu najnovijih sistema protivvazdušne odbrane S-400 u aviobazu Hmeimim u Siriji, nakon obaranja ruskih bombardera Su-45M u pograničnom području između Sirije i Turske.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

S-400 su dizajnirani da obezbede vazdušnu odbranu uz pomoć raketa srednjeg i dugog dometa koje mogu da pogode ciljeve u vazduhu, uključujući taktičke i strateške avione, kao i balističke i krstareće rakete sa dometom do 400 kilometara.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je oštro reagovalo na odluku Ankare da ne dozvoli ruskom izviđačkom avionu prelet turske teritorije. Ipak, kako su tenzije između Moskve i Ankare podignute na istorijski nivo nakon obaranja ruskog aviona u novembru prošle godine, turski zvaničnici su odlučili da se ogluše o pravila sporazuma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    5. februar 2016 | 12:07

    Polako ali sigurno ce osmanlije nasesti na americki stos kauboji zele da testiraju Rusku snagu preko turaka , ostace turci bez veceg dela teritorije uzece grci svoje kurdi svoje jermeni svoje s turcima ce ostati sultanijine kozne gace koje ce rusi probiti.

  • VukBgd

    5. februar 2016 | 11:42

    Ovaj Erdogan nije normalan? Pričao da je Kosovo Turska?! Obara Ruske avione? Podržava ISIS?! Blati nas Srbe...Ozbiljno poremećen tip! Samo nisam siguran kad mu budu Rusi zagrmeli, da li će NATO da mu pomogne...? Nisam siguran.

  • Momo

    5. februar 2016 | 10:32

    Erdogane aj provjeri radi li S400 ili su ga onako stavili :)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA