Od početka godine ZATVORENO 14 benzinskih PUMPI!

Pumpe su najčešće zatvarane zbog razlike između stvarnog stanja zaliha po popisu i knjigovodstvenog stanja, kao i neizdavanja fiskalnih računa, odnosno viška gotovine u kasi

  • 0

Kontrolom Poreske uprave 32 benzinske stanice, u više od pola su utvrđene nepravilnosti u radu zbog čega im je izrečena privremena mera zabrane obavljanja delatnosti. Benzinske stanice zatvarane su najčešće zbog razlike između stvarnog stanja zaliha po popisu i knjigovodstvenog stanja, kao i neizdavanja fiskalnih računa, odnosno viška gotovine u kasi. Neke benzinske stanice vodile su duplu evidenciju o prodaji naftnih derivata, saopštila je Poreska uprava.

U cilju suzbijanja sive ekonomije i nelegalnog prometa derivata nafte, inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, zalihe goriva i drugih prodajnih artikala, kao i radnopravni status zatečenih radnika.

Otvorena NIS benzinska stanica na Novom Beogradu! (FOTO)

Fiskalne račune, račun, računi Foto: Marko Todorović

Kontrolom su obuhvaćene benzinske stanice koje posluju u okviru velikih sistema, odnosno velikih lanaca benzinskih stanica i one u sastavu manjih privrednih društava. Nepravilnosti su utvrđene uglavnom na benzinskim stanicama koje posluju u sastavu malih ili srednjih privrednih društava, a kontrolisano je 15 takvih objekata. Od ukupno zatvorenih 14 benzinskih stanica, 11 je u sklopu manjih preduzeća.

Poreska uprava Republike Srbije, u saradnji sa drugim državnim organima, nastaviće i u narednom periodu intenzivne kontrole obveznika koji se bave prometom derivata nafte, dodaje se u saopštenju Ministarstva finansija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA