"RUSI NEMILOSRDNO BOMBARDUJU CIVILE": Turski premijer pozvao sve da dignu glas protiv Putina

Davutoglu je naveo da će se Rusija na kraju povući iz Sirije "sa spuštenom glavom od srama", slično kao što su se sovjetske snage svojevremeno povukle iz Avganistana

  • 40

Turski premijer Ahmet Davutoglu pozvao je danas međunarodnu zajednicu da digne glas protiv "nemilosrnog bombardovanja civilnih meta" koje u Siriji vrši Rusija.

(JEZIVI VIDEO) HAOS U TURSKOJ SE NASTAVLJA: Eksplodirao automobil-bomba, mrtva tela su na sve strane!

Davutoglu je naveo da će se Rusija na kraju povući iz Sirije "sa spuštenom glavom od srama", slično kao što su se sovjetske snage svojevremeno povukle iz Avganistana, prenela je agencija AP.

Premijer Turske je tu poruku izrekao obraćajući se poslanicima iz svoje vladajuće Stranke pravde i razvoja, dok istovremeno na desetine hiljada Sirijaca čekaju na granici Sirije i Turske nakon što su pobegli od bombardovanja Alepa.

Turska je dosad već primila 2,5 miliona sirijskih izbeglica.

Davutoglu ističe da Turska nije zatvorila svoje granice za izbeglice, iako zasad ne pušta novi talas pridošlica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • L

    9. februar 2016 | 16:24

    Oh kakva ironija...Sta je Turci zao vam sto nema vise Rusa kod vas na moru, zao vam sto su vas otkacili, zao vam sto vise nemate zarade i sto vam propade drzava...A hvala Bogu pa su Turci prava nevinasca. Divljaci. Zao vam je vam sto je Amerika ta draga "demokratska" država sa "demokratskom" propagandom okrenula glavu...E moji Turci mogli bi da mucnete glavom pa da shvatite da vam je NATO glavni problem na globalnom nivou, a ne Rusija. Bitno samo da oni sole pamet a evo Amerika seje demokratiju u Iraku, Siriji, sejala je i u Srbiji, Crnoj Gori, Jemenu...A tek sta vi radite se Kurdima. Turci drže predavanje o tome ko je krivac. Ko kad kurva priča o postenju.. Nije vam Rusija izazvala rat u Siriji već ta vaša draga Amerika čije dupe toliko ljubite. Potpuna podrška Rusima, a Turci i Amerikanci da se pokriju ušima i nek ćute, samo sebe sramote ovakvim budalastinama.

  • Pa?

    9. februar 2016 | 22:50

    Ha, turcin se setio istoriji? I to tudje? Pa sto se ne seti svoje? Kako bese se zavrsio rat turske protiv Rusije 1878g? Toplo preporucujem turcima a i merkelovoj da obnovi gradivo. Jer, izgleda, istorija se ipak ponavlja...

  • Boris

    9. februar 2016 | 20:27

    Zao im je sto im rusi bombarduju naftu koju kontrolisu teroristi pa sad pokusavaju na sve nacine da ih eliminisu iz Sirije sto naravno nikada nece postici. A verovatno im je zao sto su se uopste na kraju krajeva zakacili sa rusima, Rusi vise ne letuju u Turskoj tako da je to ogroman gubitak, i plus su im uvedene sankcije od Rusa e to ih tek razara, osim sto ruske bombe razaraju njihovu prljavu naftu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA