NOVI GENIJALNI IZUMI PARAĆINCA KOJI JE OSVOJIO SVET: Neverovatna PICA-PITA i originalni NOŽ ZA BUREK! (FOTO)

Već smo pisali da je Darko ekspert za razvijanje domaćih kora, znog čega je i napravio originalni nož za burek. Kako to izgleda u praksi, uverite se sami

  • 5

Profesor informatike iz Paraćina Darko Milićević (39), koji je stekao svetsku popularnost solarnim panelom od pivskih konzervi koji temperaturu vazduha od minus pet zagreva na plus 52, povukao se "u ilegalu“, ali mu kreativan duh ne da da miruje.

GENIJALNI IZUM SRBINA: Od 44 LIMENKE PIVA napravio aparat koji mu GREJE CELU KUĆU!

Već smo pisali da je Darko ekspert za razvijanje domaćih kora, znog čega je i napravio originalni nož za burek. Kako to izgleda u praksi, uverite se sami.

Naša redakcija htela je da proveri kako čuveni profesor provodi zimski raspust, pa je "zavirio“ u njegov "Fejsbuk profil“. Zatekli smo ga kako pravi picu-pitu, za koju je odmah naglasio da je on nije izmislio, patentirao, otkrio... Ali....

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

TRI DANA SU MI ZVONILI TELEFONI, VAJBER I SKAJP: Ispovest Srbina koji je postao SVETSKA ZVEZDA (FOTO)

- Italijani prave nešto ovako, ali oni stavljaju veštačke kačkavalje, zejtine, salame, kečape. Moja izmena je u tome što je korišćeno: umesto zejtina domaća svinjska mast, umesto kečapa domaći paradajz iz flaše, a umesto salame domaća dimljena bela slanina - priča Milićević.

 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Testo je bez kvasca: brašno, maslinovo ulje, so i mlaka voda, a fil: crni luk, beli luk i praziluk (svi domaći proizvodi), kao i paradajz iz flaše, podrazumeva se - domaći. Tu se doda i list celera, majoran, peršun, malo đumbira...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kad se pita iseče, cela kuća miriše na čvarke, a seče se, naravno, Darkovim nožem za burek, ručne izrade, kako bi kore ostale hrskave.

Rekli bismo, italijansko, a naše.

Njegovu veštinu u kuhinji već je hvalila supruga Milka, a svakako vredi probati jer je oplemenjeno duhom poznatog srpskog kreativca.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brat

    9. februar 2016 | 17:39

    Novi genijalni izum...možete naći na tasty fb...bez obzira naši su ljudi najpametniji na svijetu,jel to poenta ?

  • Acod

    9. februar 2016 | 20:15

    I ja u moje pihtije koristim sve domace proizvode.Samo je beli luk iz Kine,a nogice iz Brazila.I niko mi nije dosada trazio tajni recept.A rado bi ga pidelio...

  • Hah

    9. februar 2016 | 19:59

    Nije izumitelj, taj recept se vrti po internetu već danima, ali svakako je preukusan i preporučujem da ko god ima volje da napravi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA