BAKA OLGA JE SRBIJI VRATILA VERU U LJUDE: Poklonila deo imanja da bi sprečila STRAVIČNU TRAGEDIJU!

- Šta će mi zemlja ako mi na deset metara od kuće ginu i stradaju ljudi. Poslednja tragedija dogodila se u nedelju, kada je u čeonom sudaru "golfa" i "pasata" smrtno stradao Stefan Milanović (26) - kaže baka Olga

  • 14

Vlasnica parcele na Vojinovića brdu u Zablaću Olga Vojinović (75) rešila je da pokloni deo imanja kroz koje prolazi regionalni put Čačak-Kraljevo. To je, kaže, njen doprinos da nadležni isprave kritičnu krivinu ispred njene kuće na kojoj se svaki čas dešavaju saobraćajne nesreće.

- Šta će mi zemlja ako mi na deset metara od kuće ginu i stradaju ljudi. Muka mi je više da to gledam - kaže Vojinovićeva. Na tom mestu, naime, svake godine neko pogine, a mesečno desetak automobila izleti sa puta. Poslednja tragedija dogodila se u nedelju, kada je u čeonom sudaru "golfa" i "pasata" smrtno stradao Stefan Milanović (26), član futsal reprezentacije gluvih i nagluvih, a još sedmoro mladih ljudi je teže i lakše povređeno.

OBEĆANJE DRUGOVA IZ TIMA POGINULOG REPREZENTATIVCA: Vratićemo se sa peharom za Stefana (FOTO)

- Pre nekoliko meseci na krivini ispred moje kuće poginuo je vozač "mercedesa", sada stradaše ova deca. Moj pokojni muž je još pre nekoliko godina nudio zemlju besplatno da isprave krivinu, ali niko nije hteo da čuje. Evo, i sada ponavljam, slobodno neka prođu kroz našu parcelu - kaže baka Olga, čiji je suprug Božidar preminuo pre godinu dana. Ona kaže da je proteklih nekoliko decenija Božidar "sigurno stotinu puta" popravljao ogradu koju probiju automobili kada slete s puta.

- To je najmanji problem. Zamislite kako je to kada začujete stravičan udarac, izletite napolje i u kolima zateknete mrtvo dete. To ostaje u sećanju za ceo život. Mnogo puta smo silazili do puta i spasavali ljude zarobljene u slupanom vozilu. Morali smo čekićem da razbijamo šoferšajbne da ih vadimo i izbavljamo - priča starica za Blic.

Opasna deonica najkritičnija je upravo na ulasku u Zablaće. I najiskusniji vozači na tom mestu izgube kontrolu zbog loše nivelisane krivine, u koju se ulazi posle dugačkog pravca. Nedavno je u kanal upalo i vozilo saobraćajne policije.

Rajka Savićevića zatekli smo kako popravlja ogradu u koju se pre desetak dana zakucala žena koja je sletela sa puta.

- Kako čujemo da nešto lupi napolju, znamo o čemu se radi. Nažalost, već smo navikli. Bilo bi korisno da se ova krivina ispravi - navodi Savićević.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić kaže da će u najskorijem roku biti upućeno pismo JP "Putevi Srbije", u čijoj je nadležnosti regionalni put Čačak-Kraljevo, da se što pre počne sa ispravljanjem sporne krivine, ukoliko već postoji dobra volja vlasnka zemljišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džomba P.F.C.

    10. februar 2016 | 17:38

    Dobra volja je li? Hajde da poštenoj i dobroj bakici država plati za to zemljište kako priliči i dolikuje a naplati od onoga ko je pravio put ,a napravio glupost!!! Ili je izgleda bolje da se i dalje u našoj Srbiji sve naopako radi???

  • Jovan

    10. februar 2016 | 17:46

    Svaka cast baba Olgi na humanosti i razumevanju problema u saobracaju. Taj problem su trebale da rese drzavne sluzbe koje brinu o bezbednosti saobracaja na tom putu. Ucestalo postavljanje signalizacije obavestenja i ogranicenja brzine bi sigurno smanjilo problem u tom delu puta.Ali treba raditi.

  • Mega Storm

    10. februar 2016 | 18:03

    U najskorije vreme biti upuceno pismo, ma ima ujutru da pocnu radovi dok još neko nije stradao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA