SEDAM SRPSKIH GENIJALACA POBEDILI IZVOZ MALINE: I to tako što su stvorili SOFTVER ZA FBI koji prepoznaje otiske prstiju!

- Vlada Srbije radi na uvođenju digitalizacije i elektronskih servisa, i u tom smislu je okrenuta i prema građanima i privredi - rekao je direktor Direkcije za eUpravu Dušan Stojanović

  • 0

Naša "pamet" toliko je na ceni u svetu da je izvoz srpskog softvera premašio izvoz maline! Još na sve to, srpski IT stručnjaci pravili su softver koji danas koristi američka bezbednosna služba FBI, izjavio je danas Dušan Stojanović, direktor Direkcije za eUpravu pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

PANIKA U HAJATU: Zloćudni softver KRAO brojeve kreditnih kartica gostiju!

Na izradi softvera koji prepoznaje otiske prstiju za FBI radilo je sedam srpskih stručnjaka - rekao je Stojanović na prezentaciji studije Svetske banke pod nazivom "Svetski izveštaj o razvoju 2016: Digitalne dividende" u Privrednoj komori Srbije.

On je rekao da i Vlada Srbije radi na uvođenju digitalizacije i elektronskih servisa, i u tom smislu je okrenuta i prema građanima i privredi.

- Okrenuti smo i ka unutrašnjem uređenju države, što se vidi i kroz druge procese koji nisu samo vezani za elektronsku upravu. Važno je baviti se digitalizacijom poslovnih procesa. Već sada možemo da digitalizujemo svaki proces koji postoji i ima smisla - objašnjava Stojanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA