Sanitet "Laze Lazarević" truli na parkingu! U njemu sad žive beskućnici (FOTO)

Vozilo je staro 27 godina i nije u voznom stanju od letos. Prošle nedelje je Upravni odbor doneo odluku da se ono rashoduje. U tako lošem stanju, dešavalo se, kaže i da poneki pacijent koga otpuste sa klinike, prespava unutra, što objašnjava flašu od vode, krpe i kese

  • 3

Nekad su se u ovom vozilu prevozili bolesnici. Danas truli na parkingu i u njemu žive beskućnici. Naš reporter zatekao je otvorena vrata sanitetskog vozila ispred klinike za psihijatrsijske bolesti "dr Laza Lazarević". Proturivši glavu unutra, imao je šta i da vidi - ležaj u raspadnutom stanju, kese, balon od vode i razbacane krpe. Zabrinuti onim što smo čuli, kontaktirali smo osoblje pomenute klinike da proverimo da li pacijente prevoze u takvom vozilu.

Stojilko Đorđević Stole, šef voznog parka pomenute ustanove objasnio je za "Telegraf" da parkirano vozilo ispred klinike nije u voznom stanju od letos i da nema ni tablice.

- Vozilo je staro 27 godina i nije u voznom stanju od letos. Prošle nedelje je Upravni odbor doneo odluku da se ono rashoduje, tako da ćemo ga najverovatnije prodati za delove - otkriva Stole.

U tako lošem stanju, dešavalo se, kaže i da poneki pacijent koga otpuste sa klinike, prespava unutra, što objašnjava flašu od vode, krpe i kese.

Foto: Telegraf/Marko Dragoslavić Foto: Telegraf/Marko Dragoslavić

- Obezbeđenje mi je reklo da je baka koju su dovezli sinoć na pregled i konstatovali da nije za njihovu kliniku, ušla na zadnja vrata napuštenog vozila i prespavala tu, tako da nije isključeno da poneko tu i prespava - dodaje Đorđević.

Kako je objasnio, klinika za prevoz pacijenata na konsultativne preglede koristi vozilo proizvedeno 2009. godine, parkirano ispred neuropsihijatrijske bolnice "dr Laza Lazarević" u Padinskoj skeli.

Foto: Telegraf/Marko Dragoslavić Foto: Telegraf/Marko Dragoslavić

OVO SE SAMO U SRBIJI MOŽE DOGODITI! Vozilo HITNE POMOĆI ostalo bez goriva dok su vozili teškog bolesnika

Direktorka klinike "Laza Lazarević" dr Slavica Đukić Dejanović dala nam je dodatno objašnjenje:

- Nažalost, naš vozni park je star i kod nas ima vozila starih i po 12 godina. Kao takva, moraju da budu u lošem stanju, a mi nažalost nemamo mogućnosti da to promenimo - zaključuje dr Đukić Dejanović.

(S. Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    15. februar 2016 | 17:31

    A šta vozi Slavicu?

  • Krcko

    15. februar 2016 | 19:45

    A zar mora da bude zapusteno i prljavo, ako nije u voznom stanju, a i to treba proveriti, mnogi medicinski centri u unutrasnjosti Srbije jos uvek koriste sanitete tog godista.

  • Vlajko

    15. februar 2016 | 19:12

    Ovo moze da se podrazumeva kao neodgovornost pojedinaca u drzavi srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA