POČINJU NAJVEĆE VOJNE VEŽBE SAD I JUŽNE KOREJE: Obama sankcijama kažnjava Kim Džong Una

Ministar odbrane Han Min-ku izjavio je da će u vežbama koje počinju u martu učestvovati oko 15.000 američkih vojnika, dvostruko više nego prošle godine

  • 10

Vojne vežbe Južne Koreje i SAD u martu biće najveće do sada, saopštilo je južnokorejsko ministarstvo odbrane, što je znak pojačanih tenzija sa Severnom Korejom.

KIM DŽONG UN POSMATRAO LANSIRANJE RAKETE: Ovako je izgledalo puštanje satelita u orbitu (VIDEO)

Ministar odbrane Han Min-ku izjavio je da će u vežbama koje počinju u martu učestvovati oko 15.000 američkih vojnika, dvostruko više nego prošle godine, prenosi Glas Amerike.

Novinska agencija Jonhap prenela je da će američki nosač aviona na nuklearni pogon Džon Stenis učestvovati u manevrima, za koje Pjongjang svake godine tvrdi da su pripreme za invaziju na sever.

Južnokorejski obaveštajni zvaničnici obavestili su zakonodavce da je severnokorejski lider Kim Džong Un naredio da se izvrše pripreme za terorističke napade na Južnokorejance.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Član južnokorejske vladajuće partije preneo je novinarima da zvaničnici Nacionalne obaveštajne službe veruju da bi na meti napada mogli da se nađu aktivisti protiv Severne Koreje, disidenti koji su prebegli iz Severne u Južnu Koreju, kao i zvaničnici vlade u Seulu.

SAD KAŽNJAVA KIM DŽONG UNA

Američki predsednik Barak Obama potpisao je odluku o novim sankcijama protiv Severne Koreje kojom se ova zemlja kažnjava zbog nedavnih provokativnih nukleranih proba i lansiranja rakete.

Bela kuća je saopštila da je Obama potpisao set mera koje je Kongres usvojio, pooštrivši sankcije svakome ko uvozi robu ili tehnologiju vezanu za oružje za masovno uništenje u Severnoj Koreji, prenosi AFP.

Sankcije se, takođe, odnose i na one koji krše ljudska prava, navodi agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. februar 2016 | 09:12

    OVI AMERI 60 GODINA ODRZAVAJU TENZIJE SA KOMUNISTICKOM KOREJOM.!!KAKO IM VISE NEDOSADI DA SIKANIRAJU JEDAN NAROD -TO JE BOLESNO SKROZ I SAMO CE DOVESTI NA KRAJU DO VELIKOG RATA U KOME NECE BITI POBEDNIKA!

  • D3

    19. februar 2016 | 09:20

    Kime pusti makar jednu nuklearku na SAD molim te. Nek padne i na Havaje ako ne moze dalje samo da osete i oni kako je kad ti neko bombarduje zemlju i ubija narod.

  • Zika

    19. februar 2016 | 11:18

    Vidi se americka demokratija na delu u : Libiji, Iraku, Avganistanu, Egiptu, Turskoj, Siriji....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA