VAPAJ MAJKE STRADALE DEVOJKE: Krivac za Vanjinu smrt mi se nije ni izvinio (FOTO)

Nikola Tošić (24), koji je izazvao nesreću u blizini sela Gornja Vrežina kada je nastradala hrvatska državljanka Vanja Janković (18) negirao je krivicu na današnjem saslušanju pred Višim sudom u Nišu

  • 4

Nišlija Nikola Tošić (24), koji je 22. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u blizini sela Gornja Vrežina kada je smrtno stradala hrvatska državljanka Vanja Janković (18) negirao je krivicu na današnjem saslušanju pred Višim sudom u Nišu.

On je, vozeći sa 1.28 promila alkohola, motorom udario u ogradu nadvožnjaka, a devojka koja je bila sa njim je preletela preko i pala sa visine od desetak metara na autoput.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

S obzirom na to da je Tošić tvrdio da je bio sam na motoru, te da je napustio mesto tragedije, osim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sudi mu se i zbog nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SRBIJI: Starica (77) automobilom pokosila i ubila devojčicu (11)!

- Ne priznajem krivična dela i ne osećam se krivim, jer je motor iz nejasnih razloga proklizao - rekao je Tošić, a njegov branilac je dodao da on nije kriv ni za drugo krivično delo koje mu se stavlja na teret, jer je devojka na mestu ostala mrtva, pa joj pomoć ništa ne bi značila.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PROFESIONALNOG VOJNIKA NIKOLE TOŠIĆA: Pijan usmrtio Hrvaticu, pa negirao da je kriv

Optuženi je na suđenju pokušao da se izvini majci stradale devojke što je ona sprečila.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sada je kasno, ne prihvatam izvinjenje - rekla je ucveljena majka, dok je pokušavala da savlada suze. Ona je kazala da je od smrti njene kćeri prošlo tačno sedam meseci, a da za to vreme ni Tošić niti iko od njegove familije nije ni pokušao da ih kontaktira i izrazi žaljenje zbog Vanjine smrti.

DIREKTAN SUDAR: Kolima se zakucali u kamion, poginuli na licu mesta (VIDEO)

U nastavku suđenja, na predlog odbrane biće saslušani svedoci koji su Tošića odvezli sa mesta nesreće, kako bi se utvrdilo da li je on zaista doživeo amneziju, pa se nije sećao da je Vanja bila sa njim. Iz tog razloga biće urađeno i njegovo dopunsko neuropsihijatrijsko veštačenje. Biće saslušan i sudsko medicinski veštak koji će se izjasniti o prirodi povreda koje je pretrpela stradala devojka.

TRAGEDIJA U ATINI: Jedan od najpoznatijih grčkih pevača poginuo u 33. godini! (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vanja Janković je iz Pule, gde je živela, došla u selo Gornja Vrežina kako bi kod dede po majci proslavila osamnaesti rodjendan. Tu je i upoznala Tošića koji ju je kobne večeri pozvao u vožnju motorom. Posle nesreće pozvao je drugove i svoju majku da dođu po njega, ali je tvrdio da je bio sam na motoru. Devojka je pronađena tek posle nekoliko sati.

U spomen na Vanju, njena rodbina i prijatelji su na suđenje došli u majicama sa njenim likom, a na zidu škole u Gornjoj Vrežini urađen je mural.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RIvan

    22. februar 2016 | 18:45

    A bre zeno sto se vrati u jedno veliko zloa to je Srbija,ubio ti kcerku pa bestidno laze jos pripadnik vojske Srbije i taj ubica brine samo za svoje d... da ne dobije otkaz iz vojskea sto je ubio devojku nema veze.Iskreno saucesce majci devojke a ovom olosu adekvatnu kaznu.

  • Tutor

    22. februar 2016 | 20:53

    U normalnoj državi bi bio osuđen za ubistvo, jer je nečinjenjem, tj. ostavljajući je bez pomoći, prouzrokovao smrt jedne osobe.

  • Ivan

    22. februar 2016 | 19:59

    Kakve veze ima njegova familija, on ima 24 gidine. Drugo, treba da plati kaznu firma koja je alsfaltirala i napravila taj most, jer je napravila " butadju". A on treba da odlezi jer se pravio lud posle dogadjaja, umesto da sam pozove hitnu, a ne da se izgubi sa mesta dogadjaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA