Tramp osvojio predizbore u Nevadi, juriša ka nominaciji!

Donald Tramp je rekao da im "možda čak neće biti potrebna ni dva meseca", komentarišući najnoviju pobedu na preliminarnim izborima

  • 8

Favorit za nominaciju Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp, proslavio je pobedu na preliminarnim izborima u Nevadi, predviđanjem da će uskoro sasvim poraziti republikanske rivale i dobiti nominaciju.

TRAMP SE SPREMA DA POČISTI LAS VEGAS: Niko od republikanaca ga ne voli, ali on ima ubedljivu prednost

"Ovo će biti dva čudesna meseca", rekao je Tramp, a potom dodao: "Ljudi, da budem iskren, možda nam čak neće biti potrebna ni dva meseca".

Ovo je treća Trampova pobeda za redom u trci za kandidata Republikanske strnke.

Mark Rubio i Ted Kruz se bore za drugo mesto, a Džon Kasić i Ben Karson daleko zaostaju.

Tramp je pristalicama okupljenim u hotelu "Trežer ajlend" u Las Vegasu rekao da će, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, zadržati zatvor u Gvantanamo beju koji predsednik Obama nastoji da zatvori.

- Ima da ga napunimo gomilom loših momaka - obećao je Tramp, što je naišlo na odobravanje.

Prisutni su mu klicali i kada je obećao da će izgraditi zid duž južne grance i da će to platiti Meksiko.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tramp je sa pozornice glasno prozivao svoje prijatelje milijardere, uključujući Fila Rufina, koji poseduje "Trežer ajlend" i graditelja kazina Stiva Vajna, obećavši da će se "njihova pohlepa" sad okrenuti u korist SAD.

- A sada ćemo biti pohlepni za SAD - rekao je Tramp.

Rezultati u Nevadi nisu iznenađenje, jer su ispitivanja javnog mnenja pokazivala uoči izbora solidnu prednost Donalda Trampa, za kojeg se očekivalo da će njegov imidž nezavisnog i spoljašnjeg igrača kao i kockarske veze, odjeknuti u jugozapadnoj američkoj državi i njenom najvećem gradu Las Vegasu. Iako je Tramp vodio u anketama na nacionalnom nivou, postavljalo se pitanje hoće li u Nevadi imati uspeha kao i na drugim mestima, s obzirom na njegove izjave protiv migranata.

Pobede Trampa u Južnoj Karolini i Klintonove u Nevadi tokom vikenda dale su im znatnu prednost za sledeću fazu trke: "Super utorak" 1. marta, kada glasa desetak saveznih država.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA