TOP 10 budalaština koje su obeležile izbore u Srbiji

Bilo je svega... Tuča, podmićivanja, lomljenja kutija, jedenja listića i još mnogo toga. Ovo je lista zanimiljivosti po izboru našeg portala koje su obeležile sam izborni dan i njegove rezultate

  • 1

Protekle izbore u Srbiji, pored uspeha vladajuće koalicije, obeležile su stvari i dešavanja kakve, iskreno, nismo viđali na biralištima od uvođenja višestranačkog parlamentarizma. Bilo je svega... Tuča, podmićivanja, lomljenja kutija, jedenja listića i još mnogo toga. Ovo je lista zanimljivosti po izboru našeg portala, koje su obeležile sam izborni dan i njegove rezultate.

1. Fenomen "belih listića" - Nevažeći listići pobedili mnoge partije na izborima

"Beli listići" osvojili su, prema podacima Republičke izborne komisije, 4,19 odsto glasova na republičkom nivou. Tako su "beli listići" postali najveće iznenađenje izbora, jer su bez prave kampanje ostvarili bolji rezultat od Dveri, SVM, Pokreta radnika i seljaka, SDA Sulejmana Ugljanina, a zamalo i od radikala i umalo "ušli" u parlament.

2. Za glas 2.500 dinara: Podmićivao građane ispred biračkog mesta

Tokom jutra izbornog dana jedna muška osoba privedena je jer je ispred jednog biračkog mesta u Novom Sadu pokušala da potkupi birače da glasaju za određenu političku stranku. Policija ga je zatekla u kombiju bitoljskih registracija, a građani su se požalili da ih zaustavlja na ulazu u biračko mesto i nudi im novac, oko 2.500 dinara

3. Toma NIkolić pobedio u zatvorima

Prema konačnim podacima RIK-a, apsolutnu pobedu u srpskim zatvorima ostvario je Tomislav Nikolić, koga je podržalo 1.008 birača pod starateljstvom Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, to jest njih 58,3 odsto. Za Borisa Tadića glasalo je svega 9 odsto zatvorenih i pritvorenih lica, za Jadranku Šešelj 8,2, za Vojislava Koštunicu 4,6, a za Čedomira Jovanovića 3,8 odsto.

4. Vođa "Alkatraza"  slavio sa ministrom policije

Vođa navijačke grupe "Alkatraz" Aleksandar Vavić, koji je osuđen na godinu dana zatvora i ima 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda i razbojništva, učestvovao je u postizbornoj proslavi Socijalističke partije Srbije i njenog lidera i ministra policije Ivice Dačića.

5. Palma u rodnom selu osvojio 95 odsto glasova

Jedinstvena Srbija prešla je cenzus u dvadesetak opština i gradova gde je nastupala samostalno, što je prvi put od osnivanja ove stranke. U Jagodini je koalicija JS-SPS-PUPS osvojila više od 60 odsto glasova, a u mojoj izbornoj jedinici, u selu Končarevu, za mene je glasalo čak 94 odsto birača, dok je bilo četiri odsto nevažećih listića. Niko u Evropi nije dobio toliko glasova tamo gde je rođen, gde živi, a da je pritom različitog materijalnog stanja od svojih komšija.

6. Vladan Lukić osvojio tri mandata u Sopotu, jedan manje od Tadića

Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić nije dobro prošao na lokalnim izborima u opštini Sopot. Lista grupe građana koja je nosila njegovo ime dobila je dva mandata u novom sazivu opštine, što je duplo manje nego pre četiri godine. Činjenicu da je Lukić izgubio toliko podrške građani Sopota su objasnili njegovim poslom predsednika u FK Crvena zvezda.

7. Žena na Dorćolu uz jogurt pojela glasačke listiće

Glasanje na biračkom mestu 14, u Prvoj beogradskoj gimnaziji, u opštini Stari grad, obeležila je penzionerka iz Beograda Vojka Kukolj, koja je pred biračkim odborom pojela glasačke listiće.

Prethodno uzevši glasačke liste i potpisavši se u birački spisak, Vojka Kukolj otišla je iza paravana, odakle se posle nekoliko minuta pojavila sa ustima punih sažvakane hartije, ostataka od biračkih listića.

8. Tito iz predgrađa - Žika Milisavljević vlada Sopotom već 24 godine

Od 1989. godine na čelu opštine Sopot nalazi se Živorad Žika Milosavljević (56). Posle osam izbora i isto toliko pobeda, Žika je postao brend Sopota, a sa osvojenih 16 mandata na nedavno održanim izborima, grupa građana čiji je on predvodnik ostavila je daleko iza sebe DS sa četiri i SNS sa osam mandata. On je porušio sve rekorde neprekidnog vršenja vlasti u Srbiji, a malo mu nedostaje da dostigne svog idola Josipa Broza Tita.

9. Romska partija ušla u skupštinu Novog Sada

Među poslanicima neće biti Roma, a funkcioner stavio četvoro svojih rođaka.

U Skupštinu Novog Sada po prvi put će ući jedna romska partija iako niko u njoj nije Rom. Romska partija osvojila je šest odborničkih mandata, a od tog broja njih četvoro su iz iste porodice..

10. Političke stranke kupovale fanove na Fejsbuku zbog naslovne strane Telegrafa

Analiza portala Eizbori utvrdila je da broj fanova političkih partija raste i do osam hiljada za veoma kratko vreme. Razlog je bio - glasanje putem "lajkovanja" na našem portalu.

Vest da su  SNS i DS kupovali Fejsbuk fanove izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama, a kao razlog za trošenje u ovaj vid marketinga navodi se odluka našeg portala da na svoju naslovnu stranicu postavi poredak partija i predsedničkih kandidata po broju fanova na Fejsbuku.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SLOBODNI SOPOT

    12. maj 2012 | 22:38

    Zika Milosavljevic opet predsednik Sopota lopov i budala to je stvarno budalastina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA