VIKTORIJA ABRIL OTVARA FEST: Do sada prodato 55.000 karata!

Na ceremoniji će biti uručene nagrade Velimiru Bati Živojinoviću, španskoj glumici Viktoriji Abril i legendarnom američkom reditelju Džonu Mektirnanu, tvorcu serijala "Umri muški"

  • 0

Organizatori beogradskog filmskog festivala Fest 2016 saopštili su danas da je do sada prodato 55.000 karata i izrazili nadu da će do kraja festivala biti oboren rekord od 100.000 prodatih ulaznica. Poznata španska glumica Viktorija Abril zvanično će sutra uveče otvoriti popularni festival.

POZNATO TV LICE U NOVOJ ULOZI: Jugoslav Pantelić na direktorskom mestu u Kinoteci! (FOTO)

Prvi će u petak biti emitovan film "Vlažnost" reditelja Nikole Ljuce u 19 časova, a svečani defile filmadžija na crvenom tepihu počinje u 18.30.

Kako je najavio Jugoslav Pantelić, umetnički direktor festivala, svečanu ceremoniju vodiće glumci Tamara Dragičević i Nebojša Milovanović, a u muzičkom delu nastupiće Aleksandra Kovač i Marko Tolja.

OVO NE SMETE DA PROPUSTITE: Evo koje filmove na FEST-u predlažu najbolji srpski kritičari (VIDEO)

Na ceremoniji će biti uručene nagrade Beogradski pobednik - za izuzetan doprinos filmskom stvaralaštvu Velimiru Bati Živojinoviću i nagrada za dosadašnji rad - glumici Viktoriji Abril i reditelju Džonu Mektirnanu.

Foto: fest.rs Foto: fest.rs

Selektor festivala Mladen Đorđević kazao je da će na kraju festivala biti dodeljena nagrada za najbolji film u programu "Granice".

Telegraf i MCF vas vode na 44. FEST!

Odluku o nagradi doneće tročlani žiri kojim će predsedavati reditelj Slobodan Šijan.

Fest se održava 44. put u Beogradu, od 26. februara do 6. marta. U Sava Centru, Domu omladine Beograd, DKCB-u, bioskopima "Fontana" i "Sinepleks" (Ušće), Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju kinoteke biće prikazano više od 110 filmova, među kojima više od 20 rediteljskih debija.

Biće dodeljene i nagrade Nebojša Đukelić, FIPRESCI i FEDEORA.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA