SKANDAL U SRPSKOJ CRKVI - NESTALO 80.000 EVRA IZ HRAMA?! Novac uzet od vernika, patrijarh Irinej PROVALIO krađu

- Manjak u kasi bio je oko 80.000 evra. Nemam reči da opišem nesreću koju sam doživeo zato što se neko od Božjih izaslanika usudio da novac siromašnih vernika zloupotrebi - rekao je patrijarh Irinej

M. V, bivši starešina Crkve Lazarica u Beogradu navodno je proneverio čak 80.000 evra crkvenog novca i zbog toga ga je patrijarh Irinej udaljio sa mesta starešine i uputio ga u parohiju na periferiji Beograda.

SRBI NEMAJU BLIŽE OD HRVATA! Ova poruka PATRIJARHA IRINEJA iz Jasenovca odzvanja Balkanom

Kako prenosi "Blic" patrijarh Irinej je navodno je lično, proveravajući kasu ove crkve, otkrio "sumnjive radnje u Lazarici" krajem 2014. godine.

Kako prenosi ovaj list razlog za kontrolu finansija crkve bilo je naglo smanjenje prihoda u 2013 i 2014. godini koji su stizali u patrijaršisku kasu, a navodno je utvrđeno da u kasi nedostaje 80.000 evra, a patrijarh Irinej je odmah M. V. udaljio iz parohije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Patrijarh Irinej je odlučan u borbi protiv finansijskih malverzacija u SPC, a o ovom slučaju rekao je:

- Kontrolisao sam finansiranje Lazarice, gde je utvrđeno da sa novcem vernika starešina nije dobro raspolagao. Manjak u kasi bio je oko 80.000 evra. Nemam reči da opišem nesreću koju sam doživeo zato što se neko od Božjih izaslanika usudio da novac siromašnih vernika zloupotrebi - rekao je patrijarh Irinej.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sixi

    26. februar 2016 | 07:59

    Ukrao 80 soma i udaljio ga na periferiju Beograda.. ? O.o Svaka cast,, ja radim u vojsci, da napravim neku glupost, iz Panceva bi me poslali u Bujanovac...

  • Boki

    26. februar 2016 | 07:58

    Patrijarh Pavle je bio pravi svetac! Nakon njegove smrti, ljudi nemaju poverenja u ove bezboznike! Jos samo nisu odstampali cenovnike i vizit karte sta sve nude od usluga!!!

  • Joka

    26. februar 2016 | 08:06

    I jel ce taj da vrati te pare sad ili ste ga prebacili da opustoši i drugu crkvu???? Sta se kod nas radi po tim crkvama je strašno. ..došlo vreme da ti pripadne muka kad ulaziš u crkvu....zalosno ali istinito....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA