TROJE SIROČIĆA NEĆE BITI OSTAVLJENI NA CEDILU: Anastasiji i njenoj braći će sve biti plaćeno do punoletstva (FOTO)

Anastasija (4) Nenad (3) i Nemanja (2) će do 18. godine imati besplatno školovanje, boravak u vrtiću, plaćene školske ekskurzije, kuhinju...

  • 19

Nakon tragične smrti supružnika Marije Agatonović (23) i Slaviše Vasića (30), grad Jagodina će preuzeti brigu o njihovo troje dece.

STRAVIČNO: Dve osobe poginule, troje dece povređeno kada je auto sleteo u potok kod Jagodine

Direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biseraka Jakovljević izjavila je danas da je Skupština grada preuzela brigu o troje dece Marije Agatanović i Slavisića Vasića iz Končareva koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći 21. ferbruara, piše "Alo".

Inicijativu je dao predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, a deca, Anastasija (4) Nenad (3) i Nemanja (2) će do 18. godine imati besplatno školovanje, boravak u vrtiću, plaćene školske ekskurzije, kuhinju...

Grad će snositi i troškove lečenja i oporavak dece, od kojih se dvoje nalaze u Kliničkom centru Kragujevac, a jedno na Instituta za majku i dete u Beogradi, istakla je Jakovljević novinarima.

"Deca će, zbog toga što nemaju bliže srodnike koji bi preuzeli brigu o njima, biti najverovatnije smeštena u hraniteljske porodice", rekla je Jakovljević.

Supružnici Marija (23) i Slaviša (30) su poginuli na regionalnom putu Kragujevac - Jagodina, u selu Dragocvet, kada je automobil, u kome su bili sa decom, sleteo u korito Jošaničke reke.

Marija je poginula na mestu udesa, a Slaviša u po prijemu u Opštu bolnicu u Jagodini. Deca su prošla sa lakim i teškim povredama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    26. februar 2016 | 20:45

    Jadna deca. Svo troje bih uzela kod sebe. Duse male..ne treba ih odvajati. Gde god da idu neka idu zajedno

  • Jelena

    27. februar 2016 | 00:45

    Samo nemojte da razdvajate decu, oni sada imaju samo jedni druge, ne oduzimajte im to!

  • milan

    27. februar 2016 | 14:19

    naci resenje da se deca ne razdvajaju,oni moraju ostati zajedno,to je prioritet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA